SnapBridge - det virker skam


I forbindelse med min test af Nikon D7500, så har jeg også haft mulighed for at lege med Nikon SnapBridge for første gang. Jeg har læste flere ikke så positive anmeldelser af SnapBridge hvor SnapBridge både betragtes som en metode til at overføre jpg-filer til din smartphone og hvor SnapBridge betragtes som et led i et mere avanceret work flow for RAW-filer.

Hvis SnapBridge anvendes til at overføre filer via BlueTooth mellem kamera og en smartphone med SnapBridge installeret, så fungerer det fint. Det tog ingen tid at installere SnapBridge på min Lumigon T3 smartphone, og opsætningen er nem. Her er et par skærmbilleder fra SnapBridge på T3.


 


På Nikon kameraet vælger du "Tilslut til smartenhed" i "Opsætningsmenu" - og herefter foregår parringen mellem de to enheder automatisk. I "Billedvisningsmenu" vælger du "Vælg til afs. til smartenhed" hvis du ikke har en opsætning med automatisk overførsel.

Du skal oprette et Nikon ID for at få adgang til Nikon Image Space, hvor dine billeder overført via SnapBridge automatisk gemmes. Her ser I mit Nikon Image Space.
Derudover har jeg sat den maksimale upload størrelse til 2MP samt, at der skal vedhæftes lokationsinformation (GPS) samt at tiden skal synkroniseres med uret i smartphone.

SnapBridge kan også anvendes til at fjernstyre kameraet - dog kun via wi-fi. Her kan du også vælge mellem 2 MP (Mega Pixels - ikke Mega Byte!) eller fuld størrelse på jpg-filen. Der kan sættes en selv-udløser samt billedet kan ses i live-view.

Her ser I mig på afstand hvor billedet er taget med D7500 stående på køkkenbordet mens jeg fjernbetjener kameraet med min smartphone (jeg beklager roderiet).Overførslen af en jpg-filen på 1 MB tager sat 3-4 sekunder.

Her ser I en serie billeder på min smartphone klar til overførsel. Du kan markere eet eller flere. Jeg synes det går hurtigst og nemmest med eet af gangen, da overførslen ikke altid går igennem, når der vælges flere billeder - måske noget at gøre med den samlede datamængde!? Eet af gangen virker hver gang. Du kan også konfigurere således, at billeder overføres automatisk hver gang du har taget et foto med kameraet - nok praktisk hvis du hurtigt ønsker at smide dem på Instagram etc.


Her er nogle jpg-billeder jeg har taget med Nikon D7500 og overført via SnapBridge. De er ikke redigerede på nogen måde.


Filen her var på 5568 x 3712 JPG Fine og blev reduceret til 1620 x 1080 (1.75 MP) og 0.8 GB JPG ved overførsel via SnapBridge. 


Det står tilbage at teste SnapBridge som en del af et RAW-work flow forløb. Det vil kræve, at SnapBridge kan overføre RAW-filer, hvilket ikke er tilfældet endnu. Desuden skal det være muligt, at overføre flere RAW-filer i en batch proces.

Men jeg kan godt forestille mig flere professionelle fotografer anvende SnapBridge, når de er ude på en opgave. Det vil f.eks. være en god idé at udstyre en assistent (eller selv klare det) med et DX-kamera med Blue Tooth og en smartphone med SnapBridge, når man fotograferer et bryllup eller anden større opgave. Så kan der lægges stemningsbilleder ud på en Instagram profil eller et andet social medie.

For alle der anvender eet kamera udstyret med BlueTooth, så billeder kan overføres via SnapBridge til sociale medier, fungerer det hurtigt og problemfrit. Om det er et reelt alternativ til at anvende en smartphone med et godt kamera indbygget til det samme formål er spørgsmålet. Der er fortsat ingen tvivl om, at din kreative frihed i optagelsesøjeblikket - f.eks. med lægge bokeh eller kontrol over perspektiv, dybdeskarphed og højlys - er langt større med et DSLR-kamera end et smartphone kamera.

0