Check & Clean-tilbud ophører

Fra og med 1. maj 2016 ophører tilbuddet om gratis Check & Clean ved køb af udvalgte digitale spejlreflekskameraer (DSLR-kameraer) og Nikon1 kameraer. Kunder, som har købt deres kamera inden den 1. maj 2016, er velkomne til at indsende deres produkt til gratis kontrol og rengøring tre år efter købsdatoen.

Dermed ophører en værdsat service ydelse fra Nikon - specielt for uerfarne DSLR ejere, der ikke selv tær kaste sig ud i at rense sensoren.

Årsagerne kan være mange - men den mest sandsynlige er, at Nikon skal spare og det er ganske givet dyrt at holde en service infrastruktur kørende for at leve op til denne inklusiv ydelse.

En anden årsag er, at service værkstederne - eller sågar forhandlere - nu kan tjene mere på denne ydelse ved at afregne direkte med kunden. Service værkstederne er presset fordi moderne elektronik ikke så ofte går i stykker, og forhandlerne er presset fordi de ikke kan finde ud af at addere vidensservice til deres produktsalg, og derfor er reduceret til at lange en boks over enten den fysiske disk eller den virtuelle e-disk på de pris betingelser PriceRunner og "dikterer".
0