Hvornår bør du købe et nyt batteri?


En af de ting jeg checker ofte, når jeg er ude og fotografere, er, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet. Jeg checker det så ofte, at jeg har etableret dette som det første punkt i "Min menu" på både mit D800 og mit D810. Og ja - du læste rigtigt - jeg har fået et D810 :-)

Batterioplysninger findes i "Opsætningsmenuen". Billedet viser batterioplysningen på det Nikon EN-EL15 batteri, der fulgte med da jeg købte mit D800 for flere år siden.

Batt.niveau er her 76%, så der er stadig godt med strøm på batteriet.
Billedantal er "0" - fordi jeg endnu ikke har taget nogle billeder. Så snart jeg begynder at fotografere viser tælleren hvor mange billeder jeg har taget.
Batt.levetid er en indikator, der kan bevæge sig fra 0-4. Et nyt batteri viser 0. Men der er mange som fejlagtig tror, at denne indikator viser batteriets alder. Men indikatoren viser hvor mange gange batteriet er blevet opladet. En opladning slider nemlig på et batteri. Så når indikatoren når 4 (som i mit tilfælde ovenfor), så anbefales det, at man køber et nyt batteri.

Mens jeg har skrevet disse linier er batteri niveauet faldet fra 76% til 73%. Kameraet har været tændt og jeg har skudt 2 billeder. Skærmen har kun været tændt i nogle sekunder. Dette batteri "taber" altså strøm meget hurtigt. Derfor vil jeg nu købe et nyt Nikon EN-EL15 batteri, og kun anvende det gamle batteri som et reserve batteri.
0