AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED
Vidvinkelobjektiver har altid været en populære blandt fotografer. Kvaliteten kan dog være svingende og prisspændet stort. Så det er ikke altid nemt at vælge et passende vidvinkel objektiv.

Det nye objektiv på 24 mm udfylder perfekt hullet mellem Nikons nyligt lancerede objektiver på 20 mm og 28 mm og gør Nikons f/1.8-serie komplet. 

Objektivet er også velegnet til videoptagelser, hvor der ønskes optagelser med biograffilmlignende præg. For en DX-fotograf, er det også en interessant mulighed, fordi objektivet i DX-format svarer til 36mm f/1.8".

Objektivet er skabt til DSLR-kameraer med høj opløsning. Den maksimale blændeåbning på f/1.8 giver en lille dybdeskarphed, jævn bokeh, skarpe billeder i svagt lys samt et klart søgerbillede. Den tætteste fokusafstand er på kun 23 cm.

Den optiske konstruktion inkluderer 12 elementer i ni grupper. To ED-glaselementer med ekstra lav spredning, to asfæriske linseelementer og nanokrystalbelægning er garant for høj billedkvalitet samt at  forvrængning kontrolleres effektivt. Typiske vidvinkel problemer såsom eksempelvis fald i lysintensitet og tab af skarphed, burde også være håndteret godt i det nye objektiv.

Pris og levering:

AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED forventes i sortimentet hos autoriserede Nikon forhandlere den 17. september 2015 til en vejledende udsalgspris på 6.995 kr. inkl. moms.

Konklusion:

Der er ikke så meget at sige. Dette objektiv er efterspurgt, og er mere oplagt end 20mm og 35mm for de fleste fotograer- selv til den høje markedspris. Den optiske kvalitet afgør om det bliver en succes.
0