Sigma 150-600mm f/5-6-3 DG OS HSM Sport


Efter 5 måneders ventetid fik jeg endelig mit eget Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sport objektiv. Via photodanica.com havde jeg allerede leveret enheder til både Nikon og Canon fotografer.

Og nu skal jeg på ferie i Italien, hvorfor objektivet bliver pakket ned og medtaget på sommerferie. Her kan jeg i ro og fred få testet "bæstet" under gode forhold, idet der er mange vilde dyr i dette område. Men I skal da ikke snydes for et par test billeder :-)

Jeg har monteret objektivet på mit D800 og herefter på et solidt stativ. Ingen indstillinger af objektivet er foretaget. De tre billeder er taget fra min altan på 3. sal ud over Øresund. Det er Sverige og øen Hven du kan se i baggrunden.

150mm, 1/500 sek ved f/6.3, ISO 250

600mm, 1/500 sek ved f/6.3, ISO 250

600mm, 1/1000 sek ved f/10, ISO 400

At fotografere med et teleobjektiv på maksimal brændvidde er ikke nemt! Generelt skal man være anvende et stativ, en hurtig lukkehastighed, "sweetspot" for blænden samt være opmærksom på specielle effekten såsom atmosfæriske forstyrrelser og varmedis. Det er muligt at fotografere håndholdt med "bæstet" ved en langsommere lukkehastighed pga. at den indbyggede billede stabilisering (OS). Dette vil jeg teste i Italien.

Der er flere instillingsmetoder via Sigma USB-dock (ekstraudstyr). Dette vil også blive testet.

Det var forøvrigt Winf Surf yatcht'en, der lige sejlede forbi mit vindue :-)

Jeg forventer at have min fulde test af dette fantastiske objektiv klar medio august.

Læs mere om objektivet hos Sigma.
0