Hæder til Nikon på den årlige TIPA prisuddeling

Tre Nikon kameraer har vundet hæder i den prestigefyldte TIPA-prisuddeling 2015 (Technical Image Press Association), inklusive titlen som " Best Professional DSLR " (Bedste digitale spejlreflekskamera for professionelle) for Nikon D810.

TIPA, Europas førende sammenslutning af fagblade inden for fotografering, har givet prisen for "Best  Entry-level DSLR" (Bedste digitale spejlreflekskamera for begyndere) til Nikon D5500, "Best Professional DSLR" (Bedste digitale spejlreflekskamera for professionelle) til Nikon D810, og "Best Superzoom Camera" (Bedste superzoom-kamera) til COOLPIX P610. TIPA-priserne er udvalgt af redaktører fra 27 uafhængige fotomagasiner fra 16 lande fordelt i hele verden, og gives til produkter, som juryen bedømmer højest i forhold til kvalitet, ydeevne og værdi for slutbrugeren. TIPA-redaktørerne tager særligt højde for innovation, anvendelsen af førende teknologi, design og ergonomi, brugervenlighed samt forholdet mellem pris og ydeevne.
TIPA Best Professional DSLR: Nikon D810
Nikon D810 er et 36,3-megapixels DSLR med en FX-format sensor designet uden optisk lavpasfilter. Kameraet kan levere billeder i fuld opløsning med en optagehastighed på op til 5 bps med forbedret reducering af billedrystelser, optage med op til ISO 12.800 eller udvide området til ISO-følsomhedsværdier, svarende til ISO 32-51.200, og optage videoer i fuld HD. For filmskabere tilbyder D810 HDMI-udgangssignal, time-lapse og ubegrænset kontinuerlig optagelse, indgang til stereomikrofon og en lydudgang, som gør det muligt at finindstille lydniveauet både før og under optagelsen, Forbedret motivregistrering og -tracking og fuld manuel kontrol. Kameraet har to kortpladser, der kan håndtere både SD og CF-hukommelseskort.

TIPA Best Entry Level DSLR: Nikon D5500
Nikon D5500 er et kompakt DSLR i DX format med en 24,2-megapixels CMOS-billledsensor, der kan tage op til 5 bps i fuld opløsning og optage videoer i fuld HD med billedhastigheder på op til 50p/60p. Takket være Nikons 39-punkts autofokussystem med ni centrale sensorer af korstypen er motivet altid i fokus. Med kontinuerlige optagehastigheder på op til fem billeder i sekundet og den hurtige autofokus bliver selv de flygtigste bevægelser og ansigtsudtryk indfanget øjeblikkeligt og med et ISO-område på 100-25.600 er der rig mulighed for at tage fantastiske billeder og videoer, selv under dårlige lysforhold. D5500 er det første DSLR med en 8.1 cm stor LCD-berøringsskærm, der både kan vippes og roteres. Den har en meget kompakt konstruktion og det dybe håndgreb føles, som var det skabt til brugeren. Med den indbyggede Wi-Fi-understøttelse og Nikon’s app er det nemt at dele kvalitetsbilleder i dit sociale netværk, uanset hvor du er.TIPA Best Superzoom Camera: Nikon COOLPIX P610

Med en imponerende optisk zoom på 60x, der kan udvides til 120x Dynamic Fine Zoom1, gør COOLPIX P610 med en CMOS-sensor på 16 megapixels det lettere at opnå fantastiske billeder af alt lige fra aftenlandskaber til naturbilleder i fuldt dagslys. Den elektroniske søger og den store roterbare vippeskærm med høj opløsning, 921.000 punkter og lysstærk RGBW-teknologi giver masser af inspiration til kreativ billedkomposition, og der er mulighed for øjeblikkelig deling af billeder og videoer med andre takket være indbygget Wi-Fi2 og NFC3-understøttelse, som kan udnyttes blot ved, at kameraet berører en smart-enhed3. Indbygget GPS-/GLONASS-/QZSS-understøttelse gør det muligt at foretage præcis registrering af det sted, billedet tages, og optisk vibrationsreduktion (VR) via dobbeltregistrering stabiliserer kameraet, så der opnås knivskarpe detaljer selv ved fuld zoom eller optagelse af video i fuld HD (1080/60p) med et enkelt tryk på en knap.
0