Billedkvaliteten er i top i Nikon's nye fastbrændvidde teleobjektiv


Med lanceringen af Nikons nye fastbrændvidde-teleobjektiv AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR er den store nyhed objektivets konstruktion. 

Teleobjektivet er en ægte letvægter med sine 755 gram, en ting der er blevet mulig takket være et såkaldt Phase Fresnel-linseelement, som gør objektivet betydeligt mindre og lettere. Glas bryder lys forskelligt på grund af lysets forskellige bølgelængder, hvorfor farve som rød, grøn og blå (RGB) rammer et forskelligt brændpunkt. Dette resultere i en farvemisvisning i kontrastrige overgange - også kaldet kromatisk aberration. Nu har Nikon så kombineret en almindelige linse med en Phase Fresnel linse, der har en helt anderledes udformet overflade, hvorefter kromatisk aberration hører fortiden til. Det er ikke alle objektiver der er lige velegnet til denne teknolog, men specielt teleobjektiver er velegnede.

Objektivets lysstyrke og billedkvalitet er velegnet til både sport- og naturfotografering. En helt ny VR-indstilling, SPORT, gør det muligt at følge motiver i hurtig bevægelse med stor skarphed. Objektivet er forsynet med fluorbelægning, som aktivt afviser vand, støv og snavs, uden at det går ud over billedkvaliteten.

AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR kan ikke leveres endnu, men markedsprisen er allerede faldet til kr. 14.895 fra den vejledende udsalgspris på 16.695 kr.
0