Ny trådløs mikrofon fra Nikon


I dag lancerer Nikon sin nye trådløse mikrofon ME-W1. Det er en ikke-retningsfølsomme monomikrofon, der i stand til at optage lyd på en afstand op til 50 meter.
Den er konstrueret til at optage lyd uden afbrydelser direkte fra kilden og videreformidle lyden i høj kvalitet. Systemet, som består af en mikrofonsender og en -modtager, der kommunikerer via Bluetooth, er nem at installere og bruge. ME-W1 er ideel til optagelse af lyd i professionel kvalitet ved præsentationer eller interviews på gaden eller til videoblogs. Et enkelt batteri muliggør op til tre timers kontinuerlig brug. Skulle man have lyst til at optage en koncert i stereo, kan det gøres blot ved at slutte Nikon's stereomikrofon ME-1 til ME-W1's eksterne mikrofonstik.En trådløs mikrofon er selvfølgelig praktisk, når man har behov for at skifte optageposition eller optager i støjende omgivelser. Det faktum at mikrofonen kan placeres direkte ved kilden, gør det muligt, at give videoen autenticitet, foretage stemmeoptagelser med fuld lydstyrke eller optage baggrundslyd fra vanskeligt tilgængelige steder. Med ME-W1 er det både mikrofonsenderen og -modtageren, der optager lyd, så det er valgfrit, om der skal optages lyd udelukkende via mikrofonen eller via mikrofonen og modtageren. Det betyder, at man selv kan vælge, om der udelukkende skal fokuseres på motivet, eller om der skal optages en samtale. Hvad enten man optager interviews eller videoblogs i reportagestil, er det en klar fordel at kunne vælge, om lydoptagelsen skal være en- eller tovejs.

Den trådløse mikrofon ME-W1 kan benyttes med en bred vifte af kameraer, og er således ikke kun til gavn for ejere af Nikons DSLR-kameraer. Ethvert Nikon 1- eller COOLPIX-kamera med mikrofonstik kan bruges direkte, og der er mulighed for at slutte forskellige tredjepartsenheder til ME-W1 via særlige kabler (ekstraudstyr). Lydindgangen er mono, men hvis man gerne vil optage i stereo, kan det gøres blot ved at slutte Nikons stereomikrofon ME-1 (ekstraudstyr) til ME-W1's eksterne mikrofonstik.

Nikon ME-W1 skulle være en stødsikker konstruktion, der er både vandafvisende og støvtæt.

ME-W1 forventes i butikkerne den 28. maj 2015. Den vejledende udsalgspris forventes at blive 2.495 kr. inkl. moms.
0