Nikon D810A - Astrofotografering med DSLRNikon har netop lanceret det nye D810A, som er det første DSLR-kamera i FX-format, der er specialudviklet til astrofotografering. Dette kamera byder på en række specialfunktioner og er i stand til at tage billeder af himmelrummet på hele 36,3 megapixels.D810A er en specialudgave af D810, med et IR-filter der gør D810A fire gange så følsomt over for H-alfa-spektrallinjen (en bølgelængde på ca. 656 nm). Det betyder, at det for første gang nogensinde er muligt at gengive de stjernetåger, der udsendes på hydrogen-alfa-bølgelængden, farvemæssigt korrekt med et Nikon-kamera uden modificering.
Ud over det nye filter byder D810A på en ekstrem høj ISO-følsomhed, den kendte høje opløsning og en bred vifte af specialfunktioner, som tilsammen gør det muligt at tage meget detaljerige billeder af såkaldte "deep sky"-objekter, dvs. himmelfænomener såsom stjernetåger og galakser.

Nikon D810A forventes i de få butikker i DK, der må forhandle dette kamera, den 28. maj 2015 til en vejledende udsalgspris på 30.695 kr. inkl. moms (kamerahus alene).

Jeg synes det er fremragende, at Nikon kaster sig ud i sådanne specialversioner af deres bedste DSLR. Målgruppen er ikke stor, men omkostningerne forbundet med at tilpasse et D810 til  et D810A er nok heller ikke store. Derimod er den omtale Nikon får guld værd. 
0