Nikon D5500


Det forventes, at Nikon lancerer et nyt kamera og et par nye objektiver i forbindelse med CES (Consumer Electronic Show) i Las Vegas, der løber af stablen fra den 6. januar til den 9. januar.

Det nye kamera bliver Nikon D5500. Nogle gange springer Nikon et modelnummer over. Kameraet burde hedde Nikon D5400. Vi kan derfor snart forvente yderligere prisfald på Nikon D5300.

Der er endnu ikke sluppet så mange specifikationer ud. Det bliver sikkert en 24 MP APS-C sensor (DX) samt en bevægelig touch skærm. AF-systemet bliver sikkert også forbedret og ligeså video delen. Desuden forventer jeg endnu et trin op i udviklingen af menusystemet. Men ellers skal vi ikke forventet det store i forhold til de i forvejen flotte specifikationer på Nikon D5300.

Egentlig er der slet ikke brug for et nyt kamera, men indtjeningen på D5300 er allerede for lav, så Nikon (og alle andre kamera producenter) lancerer løbende nye kameraer med marginale forbedringer for at kunne sætte et nyt højere lanceringsprispunkt.

Desuden forventes det, at Nikon lancerer et Nikon AF-S Nikkor 300mm f/4 E PF ED VR objektiv og et Nikon AF-S DX Nikkor 55-200 f/4-5.6G ED VRII objektiv.
0