Sigma AF 24-105mm f/4 - field test


På min personlige blog - larskirstein.com - har jeg lagt 12 billeder ud fra en skøn morgen vandring i Dyrehaven. Over min skulder hang mit D800 med det nye Sigma AF 24-105mm f/4 ART DG (Beregnet til Full frame kameraer).

I Dyrehaven er der mange motiver - både tætte på og  langt væk. Jeg var lidt spændt på om 105mm var zoom "nok" til f.eks. hjortene. Men nu er hjortene i Dyrehave heldigvis vante til mennesker, så man kan komme rimelig tæt på - dog ikke så tæt, at de bliver forstyrret. Faktisk passer brændvidden på 24-105mm perfekt til den type af fotografering, hvor jeg primært fotograferer "bredt" og ind imellem har behov for at fotografere "tæt".


Teknisk er objektivet et fornøjelse af arbejde med. Vægten passer godt til et D800 med batterigreb. Det hele hænger trygt på min ryg i en Joby Sling Strap, der gør det muligt at aktivere kameraet hurtigt, og blot slynge det tilbage på ryggen efter brug. Meget praktisk når jeg benytter "fod zoomen" til at komme tættere på motivet og vander igennem skovbund og krat. Der er ikke noget mere irriterende end et kamera, der konstant glider af skulderen.

De rå filer udviser noget pudefortegning skiftende til tøndefortegning alt efter hvor man befinder sig i brændviddeområdet. Vignetteringen er ret kraftig ved f/4, men aftager hurtigt og forsvinder ved f/5.6. Alt dette korrigeres nemt i f.eks. Lightroom. Skarpheden er meget god - også ved f/4. Faktisk er det sådan, at skarpheden er god fra f/4 til f/11 uden den store varians! Ret imponerende for en "allround" zoom. Zoom forgår lydløst (HSM teknologi) og AF foregår ligeledes hurtigt. Jeg oplevede ikke nogen forsinkelser i at etablere fokus - selv når der zoomes fra 24mm til 105mm.

Objektivet kan klart anbefales!
0