Importer RAW-filer fra D750

Er der noget mere irriterende, at anskaffe sig et nyt kamera for så blot at konstatere, at man ikke kan læse RAW-filerne, idet Adobe endnu ikke har opdateret deres Adobe Camara Raw konverter (ACR). Det gør Adobe een gang i kvartalet, så hvis du har anskaffet et kamera i den forkerte ende af et kvartal kan du risikere at skulle vente op til 2-3 måneder!
Dog udarbejder Adobe ofte en beta version (release candidate) af ACR og DNG Converter. Den nuværende version hedder 8.7.
Jeg har installeret begge blot for at konstatere, at jeg kun kunne indlæse et billede af gangen i Adobe CC før det lukkede ned.

Derfor åbnede jeg Nikon Capture NX-D. Det er gratis, og faktisk et ganske godt program!


Her kan I se, at alle D750 raw-filerne er synlige i folderen på SD-kortet, hvor jeg vil importere dem fra. Men fidusen er, at jeg ikke importerer dem, men blot konverterer dem til TIFF-formatet, og gemmer i en ny folder på min HD.


Det tager ca. 25 sekund per foto, og det er helt ok for et 16-bit TIFF! Lightroom kan læse TIFF-filer, så på den måde kan du importere og bearbejde D750 raw filer i Lightroom.
0