SnapScan 9000 - det er sgu for morsomt....


Kan I gætte hvem den nylige unge mand er på billedet? Det er skam mig som gymnasieelev, hvor min fotointeresse for alvor tog fart.

Jeg har netop skannet en del s/h negativer og farve dias fra disse år, og det har været vanvittigt morsomt at se billederne igen. Idet mange af billeder ikke fotomæssigt er noget at råbe hurra for, så var mission kun at få de gamle negativer og dias konverteret til digital format. Da jeg har mange billeder fra mine analoge år, så skal denne konverteringsproces også gå hurtigt.Derfor har jeg netop afprøvet JOBO SnapScan 9000 til 695 kr. Det tog 5 minutter at pakke den ud og sætte op. Selve skanningsprocessen er uhyre simpel. Man monterer et SD-kort i skanneren, og herefter føres negativer eller dias ind i skanneren ved hjælpe af diverse skinner og rammer - en af gangen. Selve skanningen tager kun 4 sekunder per negativ/dias. Skanneren har nogle simple korrektionsmuligheder indbygget såsom farvekorrektion (6 trin), eksponeringskorrektion (6 trin) og rotation, men er som sådan ikke beregnet til at redigere billedet.

SnapScan 9000 anvender en 9 MP CMOS sensor og der skannes ved 2400 dpi (10 bits per farvekanal) - ikke nogen stor oplysning, men da formålet ikke er at maksimere oplysningen per billed, men af konvertere flere tusinde negativer og dias til digitalform, så de kan vises på en monitor, så er 2400 dpi tilstrækkelig. På den lille 2.4" skærm ser man et preview af billedet og hvis det ser godt ud, så trykker man på den store rød knap. Fire sekunder senere er skanningen gennemført.
Skanneren har USB 2.0 og TV-out udgang. Den er meget kompakt med en størrelse på 82 x 6 x 152mm og vægt på 410 gram. Der følger en manual på engelsk, tysk, fransk og svensk med.

Men at SnapScan faktisk godt kan levere et flot resultat er næste foto et bevis på. Det er taget for nyligt med mit Nikon FE på Ilford FP4 Plus. Jeg får mine film fremkaldt hos Laboratoriet i Nannasgade, København


Så hvis I ligger inde med mange negativer eller dias, så kunne det være en god idé at anskaffe en JOBO SnapScan 9000, og få disse minder digitaliseres, så I også kan få et godt grin over hvor fjollede vi så ud da vi var unge og uovervindelige.
0