Nyt full frame fra Nikon i september


Så svirrer rygterne igen - både om et kommende medium format Nikon og et nye full frame Nikon, der skal supplere D610, D810 og Df (i denne sammenhæng er Df en kuriositet, som jeg ser bort fra).

Der går også rygter om et medium format Canon, så måske er Nikon rygterne ikke helt uden substans. Nikon kan ikke tillade, at Canon er alene på markedet med et medium format kamera i for lang er periode (og omvendt). Og der er ingen tvivl om, at medium format markedet, hvor Phase One, Hasselblad dominerer, er blevet rystet noget over den modtagelsen som det seneste Pentax 645Z har fået. Både Nikon og Canon kan ikke tillade Pentax at få en position på medium format markedet, idet det jo tager salg fra deres high-end full frame kameraer. Den store eksponering, som mange portræt fotografer, der benytter medium format kameraer - f.eks. Peter Hurley - får på sociale medier, er med til at øge salget af medium format kameraer på bekostning af Nikon og Canon udstyr. Dog er det ikke alle der har råd til at købe Phase One og Hasselblad, når de starter ud, hvorfor Pentax har fundet en åbning i markedet. Det er muligvis den åbning Nikon og Canon nu vil lukke.

Nå - tilbage til det nye Nikon full frame. Der er efter min mening kun een årsag til at Nikon smider et nyt full frame kamera på markedet, og det er den katastrofale media omtale Nikon har modtaget med olieplet problematikken på D600. Lanceringen af D610 eliminerede ikke den forbandelse, der hviler og D600. Nikon D610 salget har været markant lavere end forventet, og Nikon er tvunget til at lancere et nyt kamera med et nyt navn, der een gang for alle får aflivet Nikon D600 forbandelsen.

Nikon har brug for en ny volumen model - og her har Nikon D610 svigtet. Så med stor sandsynlighed, vil det nye Nikon full frame kamera bærer betegnelsen - Nikon D710. Det er bare mit bud, men lad os se om jeg ikke får ret :-)

Specifikationsrygterne siger 24MP sensor, Expeed 4 billedprocessor (det kunne jeg også have gættet),   bevægelig LCD-skærm og indbygget Wi-Fi.

Forventet lancering er i september ifm. Photokina 2014 messen.

Hvad tænker du?
0