Nikon NX-D fotoredigerinsprogram lanceres 15. juli


I mange år har Nikon Capture NX2 været et seriøst fotoredigeringsprogram med en lille men meget loyal følgeskare. Programmet var ikke gratis, og havde det svært i konkurrence med Elements, Lightroom,  CS6/CC og Aperture.
For nyligt lancerede Adobe alle deres programmer i "skyen", og tilbyder en speciel fotografpakke med Lightroom og Photoshop CC2014 til et ganske rimeligt månedlig abonnement. Apple har også meddelt, at de stopper med at udvikle på Aperture som selvstændig program, idet Aperture nu inkluderes i OS X næste år!
Så konkurrence er hård. Derfor har Nikon besluttet af lancere et nyt program - NX-D - som nu er gratis. Du kan læse den officielle annoncering her.

Jeg har testet Beta version, og det virker meget lovende. Version 1.0 vil indeholde en del nye funktioner og rettelser, så det bliver spændende at teste. Det er ikke sikkert, at NX-D giver mening i mit allerede etableret workflow med Lightroom og Photoshop CC 2014, men for mange, der endnu ikke har taget springet til Adobe programmer, men fortsat gerne vil kunne redigere RAW, JPG og TIFF filer, så er NX-D givetvis et seriøst alternativ at se på - især da det er gratis!
0