Nikon Capture NX-D er klar til download


Nikon's nye RAW-konverteringsprogram - Nikon Capture NX-D - afløseren til Nikon NX2, er netop frigivet, og kan hentes gratis her.

Nikon Danmark skriver følgende, som introduktion til dette program:
Capture NX-D er et gratis softwareprogram, der giver brugerne en nem mulighed for at forbedre RAW-billeder i fuld skala. Det giver mulighed for fotoredigering i høj kvalitet af billeder taget i RAW-format – uanset om det er på et Nikon DSLR, et avanceret Nikon 1-kamera med udskiftelige objektiver eller et COOLPIX-kompaktkamera, der understøtter RAW.
Nikon Capture NX-D mangler den ene egenskab, der gjorde Capture NX2 populær - nemlig "Control Point" teknologien, som nu er fulgt med over i Nik Software pakken, efter at Google købte Nik Software.

Jeg sidder i Italien, så det må vente med at hente den nye version af programmet. Det er muligt at foretage grundliggende fotoredigering, og disse gemmes i en såkaldt "sidecar" fil, som vi kender fra Adobe Photoshop.

Nikon angiver nedenstående argumenter for programmet:
  • Specialudviklet til forbedring af RAW-billeder med optimeret billedbehandlingsproces, der udnytter Nikon-kameraets ydeevne optimalt.
  • Understøtter nem redigering af JPEG- og TIFF-billeder.
  • Flydende paletter, der er nemme at bruge med en stor skærm og flere skærme.
  • Mange forskellige visninger, eksempelvis sammenligning af flere billeder og justering af før- og efterbilleder.
  • Anvendelse af sidecar-filformatet, der registrerer og gemmer justeringsoplysninger i en separat fil.
Og hey - det er jo gratis, så hvorfor ikke prøve at indarbejde det i dit fotoredigeringsworkflow?
0