Scott Kelby skyder nu med Canon


Scott Kelby er et kendt navn i foto-branchen på grund af det firma han har skabt - Kelby Media Group med stort fokus på Photoshop undervisning og bøger - men også fordi han har fotograferet med Nikon hele sit liv. Scott har talt passioneret om sit Nikon grej i alle de år jeg har fulgt han, og hovedparten af de fotografer han omgiver sig med - fotograferer med Nikon.
Både Nikon, Canon, Sony, Pentax etc. fotografer køber produkter fra Kelby Media Group, så den kendsgerning, at Scott har fotograferet Nikon det meste af hans liv, har ikke påvirket virksomheden negativt. Men det har da irriteret Canon, at den store indflydelse Scott Kelby har på alle os amatør fotografer, har betydet, at vi er blevet eksponeret for Nikon. Derfor har Canon nu belejret Scott igennem en længere periode, og omsider er det lykkes Canon at overtale Scott til at skifte fra Nikon til Canon.

Det der virkelig generer mig ved Scott's lange monolog i videoklippet her, er de mange søforklaringer for at retfærdiggøre skiftet fra Nikon til Canon. Det vil klæde ham meget bedre, at sige det som det er.

"Jeg skifter fra Nikon til Canon, fordi Canon har smidt en masser penge på bordet og foræret os en del udstyr". Dette er ikke et Scott Kelby citat, men min eget forsøg på at formulere en forklaring.

Scott Kelby er ikke en professionel fotograf. Han driver en kursus- og forlagsvirksomhed. Så ovenstående enkle argument vil jeg kunne acceptere. Men alle bortforklaringerne virker tåbelige.
0