Nikon lancerer nyt fast drømmeobjektiv - AF-S Nikkor 58mm f/1.4G


Med en vejledende pris på 13.995 kr. inkl. moms, så har vi allerede en klar indikation af, at dette nye fast objektiv er af høj kvalitet.

Med dette objektiv har Nikon en flot serie af N-objektiver med største blænde f/1.4. Denne serie omfatter følgende objektiver:
  • AF-S Nikkor 24 mm f/1.4
  • AF-S Nikkor 35 mm f/1.4
  • AF-S Nikkor 58 mm f/1.4
  • AF-S Nikkor 85 mm f/1.4
Nikon trækker selv en parallel til deres berømte Noct Nikkor 58mm f/1.2 der huserede i 70'erne, og blev udråbt til et af de bedst ydende ultra hurtige objektiver, der nogensinde er produceret. Kvaliteten på dette nye AF-S Nikkor 58mm f/1.4 (tilpasset DSLR) skulle efter sigende leve op til denne klassiker fra Nikon. Konstruktionen består af ni elementer i seks grupper (inkl. to asfæriske linseelementer og linseelementer med nanokrystalbelægning), der leverer stor optisk skarphed og minimal refleksion. Den forholdsmæssige store brændvidde gør det muligt, at trække linseelementerne tilbage i objektivhuset (se på billedet), hvilket reducerer uønskede optiske effekter såsom flare og ghosting.

Objektiver kan også anvendes på DX-kameraer, og vil her levere en brændvidde på 87 mm (58 mm x 1.5) - perfekt til portrætfotografering.

Du kan se nogle testbilleder, de tekniske specifikationer og MTF-kurven her.

Objektivet forventes i butikkerne ultimo oktober. Det bliver spændenden at teste det!
0