Ubegrænset strøm er vel en drøm?

Nikon D800 med blottet batterikammer; EP-5B adapter og EH-5B strømforsyning

Hvor ofte har jeg ikke været ude og fotografere "on-location" og batteriet er løbet tør for strøm. Fint hvis man så har et ekstra batteri med i tasken. Men når dette batteri også er opbrugt, og det første ikke endnu er opladet..... Du forstår hvor jeg vil hen.

Det er muligt at slutte dit kamera til en stikkontakt, hvis du er i nærheden af een sådan, når du fotograferer. Det har flere fordele:

  1. Du skal ikke tænke på om der er strøm nok
  2. Kameraet bliver lettere, idet adapteren vejer mindre end et batteri
  3. Du kan skyde flere billeder i sekundet end hvis du kun kører på batteri
Nikon D800 med EP-5B adapteren i batterikammeret, der er tilsluttet EH-5B strømforsyningen. Bemærk, at der er en lille gummiflap, der kan vippes ud så kablet fra adapteren kan føres ud her og lågen til batterikammeret kan lukkes.

Jeg skyder med D800 og D600, der begge anvender et EN-EL15 batteri. Og når jeg arbejder med lange fotooptagelser - både indendørs og udendørs - og er i nærheden af en stikkontakt, så monterer jeg Nikon EP-5B adapteren i batterikammeret på D800 eller D600. Herefter forbindes adapteren med Nikon EH-5B strømforsyningen. Og Voila - nu kan jeg skyde lige så vildt jeg vil uden at løbe tør for strøm. Det er disse to Nikon produkter - Nikon EP-5B og Nikon EH-5B - du skal købe, hvis dit kamera anvender et EN-EL15 batteri, og du gerne vil tilslutte kameraet til lysnettet.
0