Blødere lys fra den indbyggede flash


Jeg har prøvet mange ting for at gøre lyset fra den indbyggede flash mere blødt. F.eks at holde et hvidt papir eller en hvid serviet foran. Ulempen ved den indbyggede flash er, at den sidder tæt på objektivet og ikke kan drejes eller vinkles.

Men der findes to metoder til at blødgøre lyset - enten ved at montere den såkaldt "Diffuser" eller en såkaldt "Bouncer".

Her vil jeg vise jer effekten af den nye Lightscoop Deluxe Bouncer.

Princippet er meget simpelt. Du montere reflektoren (for nu at anvende et dansk ord) i flashskoen, hvorefter det hårde og direkte flashlys sendes væk fra motivet og i retning af en væg eller loft (eller anden flade du kan finde - og helst hvid, for at undgå en farvetoning i det reflekteret lys).

Her er tre motiver af Mads-Emil taget i vores køkken. Foto 1 og 2 er direkte fra kameraet uden efterbehandling.


Her er det kun det direkte og hård flashlys. Her anvendte jeg blænde f/4.5, da en blænde på f/2.8 ville give store udbrændte pletter (men en blød og sløret baggrund, som vi godt kan lide ved portrætter). Dette foto er faktisk slet ikke så dårligt rent lysmæssigt - jeg har undgået de udbrændte pletter, men prøv at se skyggen under hagen. Den er meget hård og hvis lyset faldt en smule anledes - lidt afhængig af hvordan du holder kameraet, så ville skyggerne blive større og mere dominerende og bidrage til det "hårde lys" look.


Her er Lightscoop Deluxe reflektoren monteret og lyset sendes direkte op i loftet og retur. Lyset er meget blødere og jævnt fordelt. Jeg har unden problemer sat min blænde på f/2.8, hvilket har været med til at sløre baggrunden endnu mere.

Lightscoop Deluxe pakkes nemt sammen i et fladt plast etui og fylder dermed ingenting. Kan nemt medtages i en inderlomme. Så hvis du ikke vil slæbe din større SB-700 eller SB-910 speedlight med, så kan Lightscoop Deluxe været et rigtig smart alternativ til at opnå blødt og flot flashlys.


Forskellen på Lightscoop Original og Lightscoop Deluxe er størrelsen på reflektoren samt at Deluxe kan foldes sammen. Købes her.

NikonPhotoExpert.com har argenturet på Lightscoop i Skandinavien. Vi søger forhandlere til Lightscoop. 

0