Coolpix A - Foto i modlys


Vivi og jeg spiste i går på Restaurant Brdr. Price. Vi tog toget til byen for at kunne nyde en flaske dejlig rødvin sammen på vores bryllupsdag (22 år). Med mig har jeg Coolpix A (selvfølgelig - lille og kompakt - klar til aktion).

Billedet her af Vivi er taget i modlys, da aftensolen er på vej ned og kaster et gyldent skær på Vivi's hår. Jeg skyder i JPG for at vurdere farverne og skarpheden. Eksponeringen er 1/125 sekund ved f/5.6 (-1/3 EV) og ISO 100.

Det første der slår mig er skarpheden. Denne 16 MP DX-sensor har ikke det optiske LowPass filter, hvilket giver meget skarpe billeder. Hvis ellers jeg har fokuseret korrekt, så er det ikke nødvendigt at tilføje ekstra skarphed i Lightroom. Farvemætningen var lidt for kraftig for min smag. Derfor har jeg tonet farverne ned i Lightroom samt gjort hjørnerne mørke for at lede fokus ind på Vivi. Jeg har ikke anvendt den indbyggede flash eller andre hjælpemidler til at lysne Vivi's ansigt. Coolpix A håndterede denne modlysoptagelse fint, og det var kun nødvendigt med få justeringer i Lightroom.
0