En Gorilla i tasken

På rejser kan det være svært at tage et stativ med - selv et kompakt rejsestativ. Her er det godt at have en Gorilla med i tasken.

På min efterårsferie, hvor vi fløj til Malpensa i Italien, havde jeg både mit D800 med batterigreb og AF-S 24-70mm f/2.8 samt det nye Coolpix A med. Ligeledes havde jeg en Joby Gorilla Pos SLR Zoom med - et meget fleksibel stativ, der, ifølge teksten på pakken, kan klare en vægt på op til 3 kg. Højden på dette stativ er 25 cm og vægten kun 241 gram. Findes også i en mindre udgave beregnet til kompaktkameraer, men denne version er til DSLR-kameraer.

Så jeg besluttede at udsætte Gorilla'en for den ultimative test.


Modigt! Her hænger mit D800 med batterigreb og AF-S 24-70mm f/2.8 på hovedet fra et træ - der er 2 meter ned til jorden. Men Gorilla Pod klarede opgaven uden at "miste grebet".


Her ser vi en mere normal opstilling. Det er nemt at justere vinklen og benene, så selv et D800 med et tungt objektiv, bevarer den rette vinkel og ikke "taber holdningen".Her er Coolpix A monteret på en Gorilla Pod - også her virker stativet rigtig godt. Husk, at hvis du har mulighed for det, så er det anstrengelsen værd, at montere sit kamera på et stativ - det giver skarpere billeder!

Der findes også to kuglehovedet til Gorilla Pod, så du får endnu større fleksibilitet med hensyn til indstillinger af kameraets vinkel, samt en smart Flash Clip, så du kan montere en SB-flash.
Jeg skal beklage billedkvaliteten - billederne er taget med mit iPhone kamera.
0