En laaaaaang tele fra NikonSportsfotografer er den primære kundegruppe til denne 800 mm supertele fra Nikon, og de har fået et nyt våben i kampen om de bedste sportsbilleder. Der er sikkert også dyre- og naturfotografer, som kan grave de 120.000 kroner dette objektiv kommer til at koste frem fra pengeskabet, men de fleste i denne kundegruppe vil leje objektivet. 

AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR er det officielle navn. Linket fører til den amerikanske Nikon hjemmeside, som er langt mere informativ end den danske Nikon hjemmeside.

Den opmærksomme læser vil bemærke den nye typebetegnelse "FL", der står for FLuorit, som er et miniral. To linseelementer i objektivet er blevet overfladebehandlet med fluorit, der er eliminerer kromatisk aberration. 

Lad os lige nyde dimensionerne på denne gigant:

Længde: 46,1 cm
Diamter: 16,0 cm
Vægt: 4,5 kg.

Imponerende. Og designet er egentlig også ganske vellykket.
Objektivets optiske konstruktion er også imponerende - 20 elementer i 13 grupper. Der er 9 afrundede blændelameller - bør give en blød bokeh.

Objektivet byder også på en anden nyhed i form af elektromagnetisk styring af blændebladene, der sikrer en jævn eksponering under "burst" tilstand, hvor der tages mange billeder i sekundet. 

En dedikeret telekonverter - TC800-1-25E ED - medfølger (hvilket øger vægten til 4,7 kg.) og dermed øges brændvidden til 1000mm. Og monterer du dette objektiv på et DX kamera øges brændvidden til 1500mm (på grund af den mindre sensor i et DX-kamera). 
0