Det perfekte rejsestativ - Velbon UT-43QEt vigtigt fotografisk tilbehør er et trebensstativ (tripod). Så ofte det er muligt anvender jeg et stativ. Når jeg ikke har et stativ, så forsøger jeg at finde en form for "stand", hvorpå jeg kan stabilisere kameraet. For mig er det vigtigt, at få skarpe skud i kasse, og her kommer vi altså ikke uden om et stativ.


Men hvem orker at slæbe et stort og tungt (selv karbon stativer er tunge) stativ med på en fly rejse, eller blot på en aktiv tur i naturen eller til byen (gade fotografer er absolut i målgruppen for et let stativ).

For nyligt anskaffede jeg et fantastisk stativ - Velbon GEO N830 - som jeg er meget tilfreds med. Med det er et monster stativ, og ikke på nogen måde velegnet til at tage med på en flyrejse, med mindre du er professionel fotograf, og har de ekstreme behov, som dette stativ kan opfylde.

Derfor søgte jeg efter et kompakt rejsestativ hos Velbon, og fandt Velbon UT-43Q. Nu har jeg haft lejlighed til at teste dette kompakte og lette rejsestativ på flere rejser. Konklusionen er klar. Det opfylder mine behov for kompakthed, styrke, justerbarhed og højde. Det kan også sagtens tjene som dit normale stativ, og er dermed et godt stativ at starte ud med.

Her har jeg monteret et Nikon D3200 med det nye AF-S 28mm f/1.8G. På vores vinterferie i uge 6 anvendte jeg stativet med et Nikon D800 og AF-S 24-70mm f/2.8G. Dette er en klar tungere kamera/objektiv kombination, men stativet klarede opgaven helt perfekt. Her er et foto jeg tog med en 30 sekunders eksponering.

Skarpe billeder kræver anvendelse af stativ!

Nikonphotoexpert.com tilbyder Velbon UT-43Q til kr. 1.195. Det er den billigste pris i Danmark. Du sparer 200-300 kr.
0