Træt af at købe batterier til din Speedlight?


Hvis du ejer en Nikon Speedlight - SB-400, SB-600, SB-700, SB-800, SB-900 eller SB-910, så kender du til denne udfordring.

Jeg elsker mine Speedlight's (SB-600, SB-900 og SB-910) - og har een af hver. Men jeg er ikke begejstret for at købe AA-batterier hele tiden. Desuden anvender jeg to styk Nikon SD-9 batteripakker, der kobles på SB-900 og SB-910 for at give længere flash drift samt hurtigere opladning mellem flashudladningerne. I hver Speedlight er der plads til fire AA-batterier og i SD-9 er der plads til otte AA-batterier.

De gule AA og AAA-batterier i Ikea har faktisk vundet en test i et fotoblad for nyligt. De er billige (jeg tror det er 19.95 for en pakke med 10 styk AA-batteri). Men det er fortsat besværligt at skulle slæbe mange batterier med sig hele tiden. Derfor er jeg begyndt at anvende genopladelige batterier samt en oplader med plads til otte AA-batterier eller otte AAA-batterier (eller en kombination af disse).

Valget faldt på Hähnel Ventra 8 opladeren samt Hähnel genopladelige AA-batterier på 2500 mAh.


Denne oplader er rimelig kompakt og kan derfor medbringes i fototasken. De fire første pladser anvendes til hurtig opladning, hvor de sidste pladser anvendes til normal opladning. Opladningstiden svinger mellem 3-6 timer - jo flere batterier, der skal oplades af gangen - jo længere samlet opladningstid. En lille lampe indikerer ved et grønt eller rødt lys om opladningen er fuldført.De genopladelige batterier kan klare mere end 500 opladninger. Så prisen for opladeren og den første omgang genopladelige batterier er meget hurtigt tjent ind. Prisen for opladeren er 295 kr. og for en pakke med 4 genopladelige AA-batterier er prisen 195 kr. Og så er det en mindre belastning for miljøet at genanvende batterier!
2