Nikon WR-R10 & WR-T10Parallelt med lanceringen af Nikon D5200, har Nikon lanceret et trådløs fjernbetjeningssystem, der består af de to enheder - WR-R10 og WR-T10.

De to enheder anvendes som et par. WR-R10 (øverst) monteres på kameraet og WR-T10 (nederst) er den trådløse udløser, og selvom den ligner Nikon's eksisterende infrarøde fjernbetjenningsenhed - ML-L3, så er der markante forskelle.

De to enheder anvender radiofrekvenser og ikke infrarød kommunikation. Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt, at undgå forhindringer mellem kamera og udløser, som det var tilfældet med infrarød kommunikation. Radiofrekvenser bevæger sig igennem alle materialer - såsom murer og træer.

Med WR-T10 er det muligt at trykke udløseren halvt ned, som på kameraet, for at fange fokus. Det er endvidere muligt at ændre kameraets udløsertilstand såsom videooptagelse, kontinuerlig optagelse og dæmpet optagelse samt en funktion, som funktionsknappen har fået tildelt.

Det er muligt at kontrollere op til 64 kameraer - alle udstyret med en WR-R10, hvilket giver mulighed for at fotografere den samme scene fra mange forskellige vinkler på samme tid.

Senere lanceres også en 10-pins adater - WR-A10, så det er muligt at tilslutte WR-R10 til Nikon DSLR med 10-pin stikket.

Priser og leveringstidspunkt er endnu ikke offentliggjort.
0