Samyang T-S 24mm 1:3.5 ED AS UMC


Godt nok hedder denne blog "NikonNyt", men med Samyang's lancering af et "Tilt/Shift" objektiv til Nikon, så føler jeg et behov for at teste en sag.

Rigtig mange af os glade amatørfotografer samt sikkert også en del professionelle fotografer, er fascineret at arkitektur og vil gerne beskæftige sig mere med dette område. Og selvom det nu er muligt at foretage nogen form for perspektiv tilretning i kameraet (afhængig af model) samt i programmer som f.eks. Lightroom, så er det ikke tilstrækkelig for seriøs arkitekturfotografering. Her er det nødvendigt med et såkaldt "Tilt/Shift" objektiv, der kan forskydes i den fysiske konstruktion, og dermed sikrer et korrekt perspektiv, uden at man skal stå 100 meter fra det arkitektoniske motiv (som jo ofte er en stor bygning).

Nikon tilbyder hele tre objektiver med "Tilt/Shift" funktion, men der er primært to forhold, der gør dem svært tilgængelige i Danmark:

  1. Kun "professionelle" Nikon forhandlere må sælge dem
  2. Prisen er meget høj
Derfor er dette nye objektiv fra Samyang interessant. Nu kender jeg ikke prisen, men et gæt vil være 30% under Nikon's pris for tilsvarende brændvidde (24mm). Her er hovedspecifikationerne.

Blændef/3.5 - f/22
Optisk konstruktion16 elementer i 11 grupper / 2 asfæriske elementer
Minimum focus0.2 m
Filter diameter82 mm
Maksimum diameter86 mm
Synsvinkel83.5° (35 mm på full frame)
Længde110.5 mm (Nikon F mount)
Tilt forskydning+/-8° relativt til fokus planet
Shift forskydning+/-12 mm relativt til den optiske akse


Jeg har mulighed for at tage dette produkt i sortiment hos nikonphotoexpert.com. Er der nogle blandt læserne, der kunne være interesseret i dette objektiv, hvis prispunktet bliver attraktivt?
1