How low can you go?

De danske e-fotoforhandlere smider avance ud af døren med ufattelig hastighed. Selvfølgelig kan man argumentere, at det jo er fedt for kunderne, der får deres drømmekamera til en god pris. Men forhandlerne skal også overleve, og med det prisniveau som D800 og nu også D600 er kommet ned på, hvor avancen ikke beregnes i % mere men i få kroner, er det komplet umuligt at dække blot en brøkdel af de omkostninger en forhandler trods alt har. Og hvis kunderne håber på vejledning og service, så kan man se i vejviserne efte dette.

Hvorfor gør e-forhandlerne så dette? Når prisen sættes ned følger alle andre efter med få timers forsinkelse. Så den enkelte forhandler sælger jo ikke flere kameraer forholdsmæssigt. Måske sælges der nogle få procent enheder mere samlet set, men det er ganske givet ikke værd at tale om.

En forhandler tjener mere i kroner på en fototaske til 600 kr end et kamera til 15.000 kr. Det er jo fuldstændigt absurd. Men " Hey - thats the name of the game " og " may the best man win " så den ubamhjertige og hårde konkurrence forsætter med forbrugerne som "vinder" og forhandlerne som taber.
0