Lightscoop flash bouncer

Det er ikke altid lige praktisk at bærer rundt på en ekstern flash - f.eks. til en familiekomsammen eller på ferien. 
Skal der anvendes mere lys for at eksponeringen bliver god, så vælger kameraet eller du (afhængig af eksponeringstilstanden) den indbyggede flash som ekstra lyskilde. Men den indbyggede flash har en kort rækkevidde, og giver ofte et meget hårdt, skarpt og ikke flatterende lys. Røde øjne er også et kendt fænomen. Her er det smart at montere en såkaldt bouncer, der reflekterer det hårde direkte lyd lyset væk fra motivet og op i loftet (eller en anden flade), hvorefter det reflekteres tilbage i en langt mere behagelig og varm tone.

Her er to eksempler taget med den indbyggede flash aktiveret på mit Nikon D300. Kameraindstillingerne er helt identiske. Foto nr. 1 er uden Lightscoop flash bouncer (warm) og foto nr. 2 er med.Det er min eksamenslæsende datter, der agerer model. Jeg har ikke foretaget nogen form for redigering - det er SOOC - Straight Out Of Camera. 

Lightscoop findes i to udgaver - en Standard, der giver en normal toning og "Warm", der giver en gylden toning. Eksemplet her er taget med "Warm" udgaven. Instrukser til ibrugtagning og opsætning er beskrevet på her.
0