Lenspen til rensning af objektiver

Der er ikke noget mere irriterende end at finde et antal grå pletter på sit foto, når dette redigeres i det foretrukne fotoredigeringsprogram (LR4 for mit vedkommende). Disse pletter, hvis skygge vi ser på fotoet, stammer enten fra støv på sensoren eller pletter på objektivet.

Støj på sensoren er sværere at fjerne og et emne til et efterfølgende blogindlæg. Men at fjerne støv og pletter på objektivet (f.eks. fra regndråber eller fingeraftryk) er lettere. Her kan du enten anvende en mikrofilter klud eller en Lenspen.

Jeg har skiftet fra klud til Lenspen, da jeg vil være helt sikker på, at jeg ikke "tværer" et aggressivt støvkorn rundt på mit objektivglas, og gerne vil rense helt ud i periferien af glasset.


Her ser du indpakning som Lenspen leveres i, samt en udpakket Lenspen og et AF-S 12-24mm f/4 vidvinkel objektiv.


Rensningen foregår hurtigt. Først skydes børsten med de fine hård frem og objektivet børstes forsigtige på hele glasfladen.


Herefter trækkes børsten ind igen og Lenspen vendes. Et låg skrues af og frem kommer den specielle rensepude "pen", der nu køres rundt på objektivet i små cirkelbevægelser. Der skal ikke anvendes væsker af nogen art. Lenspen kan anvendes til alle typer objektiver og er god for 500 behandlinger.

Og det bedste af det hele - Lenspen koster kun 125 kr.
0