Nikon D3200 er lanceret

Opdateret: Billeder taget med D3200

Idag modtog jeg pressematerialet fra Nikon Danmark på det nye Nikon D3200. Uddrag fra dette materiale følger længere nede i teksten. Med en vejledende pris på kr. 5.695 inkl. moms skal vi nok forvente en markedspris omkring kr. 4.695 - 4.995, når kameraet lanceres medio maj. Med dette prispunkt hæver Nikon prisniveauet for et "entry level" og skaber dermed afstand til deres High-End Coolpix modeller - samt øger deres egne brutto margin. Konkurrencen forhandlerne imellem skal nok sikrer en skarp markedspris og tæt på ingen avance til forhandlerne.

Jeg gætter på, at vi snart vil se en slutsalgskampagne på Nikon D3100, der fortsat er et super interessant spejlreflekskamera at starte med. Desuden forventer  jeg, at Nikon D5100 snart opdateres med de nye teknologier vi ser her i Nikon D3200 (24.2 MP, Expeed 3 etc.) samt bibeholder en håndfuld differentierende egenskaber.

En anden mulighed er, at Nikon D5100 udfases, Nikon D7000 opdateres og Nikon D400 introduceres!


København, Danmark, 19. april 2012 – Nikon lancerer i dag D3200 - et nyt, let anvendeligt digitalt spejlreflekskamera til førstegangs DSLR-brugere. Kameraet har den seneste generation af Guide-indstilling samt fuld HD-video.

Thomas Lorenzen, Advanced Product Specialist hos Nikon Danmark, siger: “D3200 er et kraftfuldt kamera, der byder på overlegen billedkvalitet med et utroligt stort antal pixels samt fuld HD-video. Nye brugere af spejlreflekskameraer kan let tage perfekte billeder med Guide-indstilling, som trin for trin hjælper fotografen gennem processen ved hjælp af klare instruktioner og billeder. Det er det ideelle kamera til alle, der gerne vil tage fantastiske billeder af alt det, der virkelig tæller, som familie, rejser og hverdagsepisoder.”

Fotografering med et spejlreflekskamera er blevet lettere
D3200 er perfekt til alle, der ønsker kvalitetsbilleder og -video, idet de letforståelige funktioner i D3200 gør det til en leg at tage smukke billeder, også selvom man aldrig har benyttet et spejlreflekskamera før.

Guide-indstilling gør det let at forstå de mere kreative funktioner, mens man trin for trin føres gennem hele processen. Samtidig er der hjælpebilleder, som med visuelle eksempler hjælper brugeren til at afgøre, hvilken type billede man gerne vil tage. Nye funktioner er føjet til den avancerede betjeningsmenu. Det gælder ting som at fremhæve den røde farve i solnedgange eller undgå slørede billeder.

Nikons automatiske system til motivgenkendelse analyserer omhyggeligt motivet, der bliver fotograferet, og indstiller fokus, eksponering og hvidbalance for at sikre det optimale resultat. Og vil man gerne have kameraet til at gøre arbejdet for sig, er der yderligere en række automatiske funktioner som automatisk motivvælger i Live View samt motivprogrammer, der foretager den mest relevante indstilling.

Overlegen billedkvalitet
D3200 har en høj opløsning på 24,2 megapixels, som leverer billeder med stor detaljerigdom, hvilket giver spillerum til at beskære billeder eller udskrive dem i storformat. Nikons nyeste billedprocessor EXPEED 3, sikrer betjening med høj hastighed og producerer klare billeder med god farvegengivelse og forbedret videooptagelse. ISO 100-6400 (som kan udvides op til ISO 12800) gør det lettere at få skarpe billeder selv under dårlige lysforhold. Et 11- punkt autofokussystem sikrer, at alt er i fokus og leverer skarpe resultater, selv hvis motivet befinder sig i siden af billedfeltet eller bevæger sig uforudsigeligt. Når man skyder action-optagelser med fire billeder i sekundet, hjælper D3200 med at fastholde hurtigt bevægelige motiver.

Tager man billeder i omgivelser med meget høj kontrast, som motiver i modlys, indstiller Nikons Aktiv D- Lighting automatisk eksponeringen og bevarer detaljer i både de mørke og lyse områder, så man opnår billeder med naturlig kontrast.

Forbedret HD-video
På D3200 kan man optage sine egne videoer i fuld HD (1080p) med den let betjente videooptageknap og senere afspille dem på et HD-tv. Kameraets store sensor og høje ISO-egenskaber sikrer fremragende billedkvalitet. En mikrofon er indbygget i selve kameraet, men vil man løfte sine lydoptagelser op på et højere niveau, kan man sætte en ekstern stereomikrofon (ekstraudstyr) i kameraets stik. Det er let at redigere sine videoer i selve kameraet ved at vælge start- og slutpunkt, og man kan gemme udvalgte billeder som fotos. Takket være det brede spektrum af NIKKOR-objektiver kan man skabe biograflignende effekter, der for alvor gør ens hjemmevideoer levende.



Tilslut kameraet
Med den nye WU-1a trådløse mobiladapter (ekstraudstyr) er det muligt at overføre billeder trådløst fra kameraet til en smart-enhed - såsom iPhone. På den måde er det let at dele dem med venner og familie på et øjeblik gennem sociale medier og e-mail eller gemme billeder og lave backup, når man er på farten. Eftersom man ikke har brug for en Wi-Fi forbindelse for at overføre billeder fra kameraet til sin smart-enhed, er WU-1a trådløs mobiladapter det ideelle tilbehør, når man er ude at rejse. Det er endda muligt at styre kameraet med sin smart-enhed som fjernbetjening, så man selv kan være med på gruppebilleder som familieportrætter, og man kan se det forventede billede på skærmen, inden man tager det. D3200 understøtter også Android-baserede smart-enheder.

Redigering i selve kameraet Man kan skabe kreative effekter som Miniature, Selektiv farve, Farveskitse og Filtereffekter – som at tilføje et varmfilter eller blødt filter – og dermed sætte et personligt præg på det færdige billede. Man kan også ændre størrelsen på sine billeder, give dem en hurtig retouchering eller om nødvendigt, sågar rette dem op, alt sammen direkte i kameraet, så man hurtigt og let kan forbedre kvaliteten af sine billeder.

Hertil kommer, at den store 7,5 cm (3") højopløsnings LCD-skærm med 921.000 punkter gør det til en fornøjelse at se og redigere sine billeder og videoer.

Let betjening
Med sit lette, kompakte kamerahus er det let at pakke og tage D3200 med sig, så man aldrig går glip af det perfekte billede. Når man vænner sig til at bruge kameraet, opdager man, at betjeningsgrebet er placeret intuitivt, så man får et sikkert og behageligt greb om kameraet. De mest anvendte funktioner som Live View og udløserindstillinger har særlige knapper. Ønsker man at tage et billede af sig selv med ML-L3 fjernbetjeningsenheden (ekstraudstyr), er D3200 forsynet med modtagere både på kameraets for- og bagside for at lette betjeningen. Info-knappen ligger også lige ved hånden, hvis man har brug for yderligere hjælp.

Andre vigtige egenskaber:

  • Smart autofokus til videoer: Når man optager D-videoer, vil man glæde sig over kontinuerlig autofokus (AF). Altid aktiveret AF (AF-F) og Følg motiv AF fastholder fokus, mens man skyder bevægelige motiver. Ansigtsprioriteret AF er ideel, når man optager video af begivenheder, hvor man gerne vil kunne slappe af og lade kameraet fokusere på ansigter. 
  • Omfattende videofunktioner: Man kan optage fuld HD (1080p), og kameraet understøtter brug af Nikons ME-1 stereomikrofon. Med redigeringsfunktioner i selve kameraet kan man udføre opgaver som at indstille start- og slutpunkt på sin video. Fra mini HDMI-udgangen kan man afspille video på et HDTV. 
  • NIKKOR-objektiver: Man kan drage nytte af Nikons legendariske NIKKOR-objektiver og fastholde billeder med levende farver, slående kontrast og sprøde detaljer, eller man kan eksperimentere med biograflignende effekter. Hurtige prime-objektiver giver forbløffende portrætter, mikro-objektiver sikrer nærbilleder i naturlig størrelse, og telefoto-objektiver er praktiske til fjerne motiver. 
  • Nikons systemmuligheder: Der er uendelige kreative muligheder takket være en lang række tilbehør. Det gælder GP-1 GPS-enhed, så man altid kan huske, hvor et billede blev taget. D3200 leveres med en praktisk, indbygget, opspringende flash, og med Speedlights (ekstraudstyr), bliver inspireret flashfotografering for alvor let og mere kreativ. Den kompakte og lette SB-400 sikrer intelligent i-TTL flashstyring gennem objektivet og har mulighed for indirekte flash, så man opnår en mere naturlig belysningseffekt uden hårde skygger. Den mangesidige SB-700 byder på spændende muligheder for trådløs betjening af flere flash-enheder takket være Nikon Creative Lighting System. 

Vejledende udsalgspris: D3200 Kit 18-55 VR, inklusiv Nikon School og Check & Clean 5.695 kr. 

Forventet salgsstart: 15. maj 2012

0