Nikon introducerer nye Coolpix kameraer


Selvom denne blog kaldes "Nikon Nyt", så har jeg ikke for vane at skrive om Nikon Coolpix kameraer. Dette skyldes ikke manglende respekt for disse små kompakte kameraer, men mere et ønske om at fokusere på Nikon's spejlreflekskameraer. Men måske er det på tide at tage denne holdning op til revision.

Alle os der er vant til at slæbe rundt på et tungt spejlreflekskamera savner ofte et mindre kompakt kamera vi kan tage med når vi blot bevæger os rundt. Som fotograf - amatør eller professionel - så har mange af os et behov for hele tiden at kunne fotografere hvis vi vil - og det er altså ikke altid lige praktisk at have sit Nikon spejlreflekskamera med alle steder. Og vi er heller ikke glade for at anvende kameraet i en mobiltelefon - selv om også disse bliver bedre (har selv en iPhone 4GS). Tilsvarende må vi erkende, at den daglige opdatering af ens gøre og laden på diverse sociale medier, bliver mere levende og interessant med et medfølgende billed, hvilket igen bringer behovet for et kompakt kamera på banen - idet det jo ikke er fotokunst vi her taler om, men mere en form for fotobaseret dagbog - f.eks Facebook eller Flickr.

Ser jeg på den seneste række af nye Nikon Coolpix kameraer, så springer Nikon Coolpix P310 i øjnene. Jeg har besluttet at købe Nikon Coolpix P310 i hvid (det er faktisk et flot kamera).

Her er hvad Nikon selv skriver om dette nye kompakt kamera.

København, Danmark, 1. februar 2012 – I dag forbedrer Nikon COOLPIX-præstationsområdet med
lanceringen af COOLPIX P310, et kraftigt, kompakt kamera, der er klar til seriøs fotografering. Det nye
16-megapixel kamera har et ekstremt lysfølsomt f/1.8 NIKKOR-objektiv, 4.2x optisk zoom med
vidvinkeldækning, bagbelyst CMOS-sensor, avanceret kompensation mod rystelser (VR) ved
objektivforskydning, fuld HD-videooptagelse, 7,5 cm (3.0-in.) LCD-skærm med høj opløsning samt
funktionsknapper, der kan brugerindstilles.

Thomas Lorenzen, Advanced Product Specialist hos Nikon Danmark, udtaler: "Den fantastiske billedkvalitet, kombineret med ydelse, som opnås med P310, gør det til det perfekte valg for fotoentusiaster, der leder efter et kamera, man kan have med overalt. Dets ekstremt lysfølsomme f/1.8, 24mm ultravidvinkel zoomobjektiv producerer flotte, virkelighedstro billeder med fantastisk opløsning og detaljer. Den billedstabiliserings-teknologi det indeholder, er utrolig effektiv, og de manuelle programmer tilbyder et komplet udvalg af kreativ styring."

P310 kombinerer Nikons avancerede billedteknologi med det hurtigste NIKKOR-objektiv nogensinde
på en COOLPIX-model
, for at skabe et i enestående grad misundelsesværdigt lommekamera. Det
ekstremt lysfølsomme og lynhurtige f/1.8 objektiv i kombination med en yderst følsom bagbelyst
CMOS-sensor leverer knivskarpe billeder, selv når du optager om natten eller under udfordrende
lysforhold.

Fuld kreativ kontrol er garanteret takket være fire manuelle eksponeringsprogrammer: Programautomatik (P), lukkertidsprioriteret automatik (S), blændeprioriteret automatik (A) og manuel (M). Når du optager komplekse motiver, betyder P310's nye intelligente AF-system, at du kan optage i manuel fokus med 99 autofokuspunkter for ekstraskarpe resultater. I tillæg giver en brugervenlig funktionsknap dig mulighed for at indstille en genvej og gå uden om menuen og tilbage til den samme indstilling, når en ideel kameraindstilling er blevet fundet.
For at sikre rolige optagelser kompenserer Nikons andengenerations avancerede VR ved objektivforskydning effekten af kamerarystelse, og gør det muligt at bruge lukkerhastigheder, der er op
til fire stop langsommere. Selv når du filmer i Fuld HD (1080p) med stereolyd, er avancerede
funktioner såsom optisk zoom med autofokus tilgængelige. COOLPIX P310 giver endnu flere
muligheder og kan optage i langsom eller hurtig bevægelse ved hjælp af optagelseshastigheder på op
til 120 bps
. Et indbygget HDMI-stik lader dig slutte kameraet direkte til et HDTV, så du kan se
fotografier og videoer med det samme med familie og venner.

COOLPIX P310 fås i to farver, sort og hvid, og har en vejledende udsalgspris på 2.595 kr.

Nikon lancerede også flere andre Nikon Coolpix kameraer og her vil jeg henvise til nikon.dk.

0