SB-910: Lysets mester

Her følger Nikon's pressemeddelelse på den nye flash. Jeg har bedt om at få en SB-910 til test snarest.

 


Nikon lancerer i dag et splinternyt flagskib i-TTL (intelligent TTL) Speedlight - Nikon SB-910 – der erstatter det højt ansete SB-900.

Hurtig, alsidig og kraftig, med nydesignede menuer og betjeninger, tilbyder SB-910 rige muligheder for flashfotografering styret på kameraet eller trådløst. Et kraftigt værktøj til professionelle, der kræver belysning i atelierkvalitet, som kombinerer forbedret betjening med et udvidet zoomområde 17-200 mm og tre belysningsmønstre for en total kontrol over flashdækningen.

“SB-900 har cementeret sin position som førende inden for flash”, siger Thomas Lorenzen, Advanced Product Specialist, Nikon Danmark. Han forsætter: "Og nu er den nye SB-910 klar til at føre arven videre, samtidig med at den har en forbedret ergonomi og mere intuitiv styring."

Lysstyring SB-910 er en kraftig, transportabel lyskilde, der leverer præcis flasheksponering og problemfri udfyldningsflashydelse - selv under krævende lysforhold. Den er perfekt til professionelle, der vil have fuldstændig kontrol over lyskvalitet, da den tilbyder centervægtede, jævne og standardbelysningsmønstre for at kunne tilpasse sig ethvert optagelsesmiljø, og den kan dække et zoomområde på 17-200 mm, samtidig med at den bibeholder en jævn lysfordeling. Indirekte flash leveres gennem et hoved, der kan vippes op til 90o og ned til 7o og som kan drejes 180o til højre og til venstre. Varmebeskyttelsessystemet er blevet forbedret for at muliggøre mere optimal varmeregistrering og styring af genopladningstiden.

Nem betjening SB-910 kan prale af raffineret ergonomi og nydesignede menuer for mere intuitiv betjening, samtidig med at den tilbyder den samme pålidelighed som sin forgænger. Menuerne er tydeligere og vælgerhjulet har en rille, så du kan mærke, når du ændrer indstillinger. Oplyste knapper tilbyder bedre synlighed i mørke, og SB-910 inkluderer hårde farvefiltre, som er stærkere og nemmere at påsætte.

Som en del af Nikon Creative Lighting System indbygges SB-910 nemt i en lysopsætning med flere flash.

Hovedfunktioner:

 • Professionel i-TTL (intelligent TTL) Speedlight: kompatibel med spejlreflekskameraer i FX- og DX-format.
 • Ledetal: 34 (STD)/39 (CW)/31 (LIGE) (FX-format, ISO 100, m, ved 35 mm)
 • Maksimalt ledetal: 54,5 (CW, FX-format, ISO 100, m, ved 135 mm)
 • Centervægtet, jævnt og standardbelysningsmønster: Med centervægtet belysning koncentreres belysningen om midten af billedet, hvilket er nyttigt ved brug af teleobjektiv. Jævn belysning fordeler lyset jævnt over hele billedet, hvilket er nyttigt ved gruppebilleder. Standardbelysning giver en standardfordeling af effekt og lys.
 • Automatisk zoom i flere trin dækker et bredt 17-200mm zoomområde.
 • Raffineret ergonomi til intuitiv betjening. Den har en stor LCD-skærm, tydeligt menusystem og bekvemt placerede -funktioner og oplyste knapper, der giver mere bekvem betjening i svagt lys.
 • Automatisk registrering af sensorformat: genkender automatisk kameraer med FX- eller DX-format.
 • Genopladning med høj hastighed – 2,3 sekunder med LR6 NiMH batterier.
 • AF-hjælpelys: kompatibel med Multi-CAM 3500 FX/DX AF-sensormodul.
 • Mulighed for indirekte flash: roterer 180o horisontalt til højre og venstre; vipper op til 90o og ned til 7o.
 • Varmebeskyttelsessystem: advarer om overophedning, når flashen skydes mange gange i træk.
 • Hårde farvefiltre til glødelys og lysstofrør inkluderet.
 • Automatisk filterdetektering: Speedlight justerer automatisk det tilknyttede kameras farvetemperaturindstillinger i overensstemmelse med farven på det filter, der bruges.
 • Firmware kan opgraderes via lagermediet i det tilkoblede kamera.

SB-910 fås til en vejledende udsalgspris på 3.795 kr., og den bliver solgt fra d. 15. december 2011
0