Indbrud hos fotografer

Fra flere sider har jeg hørt beretninger om indbrud hos fotografer - indbrud der minder om bestillingsarbejde.

Den 23. november skriver journalisten.dk om et "Indbrud for 200.000 kr hos Das Büro". Her blev der udelukkende stjålet et Hassebladudstyr og et flash-anlæg - udstyr der ikke giver mening i hænderne på en uøvet fotograf.  Partner Lasse Bech fra Das Büro udtrykker det således:

»De har stjålet to ting: Et flash-anlæg og et Hasselblad-kamera. De to ting har ingen værdi for almindelige mennesker. Flash-anlægget kan du ikke bruge til noget, medmindre du er professionel fotograf, og batteriet vejer omkring 20 kg. Et Hasselblad-kamera er ekstremt svært at betjene, det er på størrelse med to brosten, og du skal købe særlig software for at læse filerne.«

Den 29. august skriver journalisten.dk om indbrud hos tre fynske fotografer, hvor målet var dyrt Nikon grej.

I alle de omtalte tilfælde fik Mac computere og andet værdifuldt hardware lov til at stå - det var specifikt det dyre kameraudstyr, der var målet for indbrudet. I Danmark er det svært at holde sådant udstyr skjult, idet der regelmæssigt skal foretages service på udstyret og her vil serienummeret eller anden form for markering afsløre produktet som stjålet. Mit gæt er, at de stjålne produkter sendes til østeuropa, hvor nye fotografer er mere villige til at aftage hæler varer.
0