Nikon 1 er lanceret - unikt Nikon kamera konceptKøbenhavn, Danmark, 21. september 2011:Nikon lancerer i dag Nikon 1, et evolutionerende digitalkamerasystem, der er bygget fra bunden til at levere kompromisløse stillbilleder og videooptagelser. Denne nye generation baner vejen for forbløffende fotograferingsindstillinger såsom Smart Photo Selector, der begynder, før du gør og muliggør helt nye optageindstillinger. Det betyder, at du aldrig mere går glip af de magiske øjeblikke - ikke engang de mest flygtige.


Med lanceringen af to kameraer udstyret med banebrydende billedteknologi - Nikon 1 V1 og Nikon 1 J1 — sætter Nikon 1 nye standarder for hastighed, præcision og innovation. Da kameraerne byder på verdens hurtigste autofokussystem og kontinuerlig fotografering samt innovative fotograferingsindstillinger, enestående kompakte 1 NIKKOR-objektiver og Nikon 1-tilbehør, definerer Nikon 1 på ny, hvad et bærbart digitalkamerasystem skal være i stand til.


"Dette er Nikons mest betydningsfulde lancering, siden vi lancerede digitalkameraet for 14 år siden", sigerTakami Tsuchida, President, Nikon Europe, "Med lanceringen af Nikon 1, løfter vi sløret for 3to helt nye kameraer med udskiftelige objektiver, og begge modeller er proppet med banebrydende teknologier."


Thomas Lorenzen, Advanced Product Manager, Nikon Danmark siger: "Vores teknikere har formået at få plads til en utrolig kraftig processor og sensor i et elegant, minimalistisk Nikon 1-design: man vil kunne tage billeder, man ikke troede, var mulige. Disse kameraer er ikke alene verdens hurtigste - de er også udstyret med funktioner, som verden aldrig har set før: optageindstillinger som Snapshot med video ogSmart billedvælger gør, at man kan tage billeder på måder, man aldrig havde troet mulige, og 1 NIKKOR-objektiver er enestående i den måde, de er designet med lethed og videooptagelse for øje."

Ændrer alt: Præ-post-optageteknologi
Nikon 1-serien har en processor, der er mange gange hurtigere end de fleste professionelle kameraer, og denne hidtil usete hastighed driver nogle helt nye funktioner. Nikon 1-kameraer, der er udstyret med præ-post-optageteknologi (Smart Photo Selector), er de første kameraer med udskiftelige objektiver, der kan begynde med at optage billeder, før du har trykket på udløserknappen, og som fortsætter, efter du har klikket. Disse kameraer manipulerer ikke alene med lyset - de redefinerer fotografering ved at manipulere med tiden, og lader dig indfange øjeblikket få sekunder før og efter, det egentlige billede blev taget.

Banebrydende automatiske fotograferingsindstillinger: billeder som du aldrig har set dem før
Nikon 1-kameraer, der er udstyret med spændende nye fotograferingsindstillinger, der udnytter kameraets utrolige behandlingshastigheder og Smart Photo Selector teknologien, er i stand til at tage billeder på måder, ingen andre kameraer i verden kan.

Snapshot med video (Motion Snapshot - MSS) bringer et foto til live med blot et klik. Det optager en slowmotion-video og et stillbillede på samme tid og kombinerer øjeblikkeligt disse for at levere et foto, der bevæger sig og indfanger historien bag et øjeblik på en helt ny måde - et levende billede.

Smart billedvælger (Smart Photo Selector - SPS) indfanger det perfekte øjeblik i ethvert scenarie;
optager 20 billeder i fuld opløsning på den tid, det tager for dig at tage et billede: du trykker bare én gang på udløseren og ved hjælp af Smart Photo Selector teknologien, begynder kameraet at tage billeder, selv før du har trykket knappen helt ned. Med udgangspunkt i ansigtsudtrykt, komposition og fokus gemmes dine fem "bedste" billeder og det "perfekte" billede præsenteres for dig. Du vil aldrig mere gå glip af det præcise øjeblik, hvor din hund fanger en bold, eller glæden i dit barns ansigt, når det gynger.

Stillbilledindstillingen vil gøre dig til øjeblikkets mester, når du skifter over til at tage billeder i fuld opløsning med op til 60 billeder pr. sekund.

Videoindstilling åbner op for en mængde af avancerede videofunktioner. Du kan tage et foto i høj opløsning, mens du optager en video i fuld HD, uden at optagelsen forstyrres, eller du kan optage i ekstrem slowmotion.

Først med det nyeste: Avanceret kamera med udskifteligt objektiv (A-CIL)
Lanceringen af Nikon 1 hylder mere end blot lanceringen af en ny kameraserie — det markerer lanceringen af en helt ny kategori, som Nikon har valgt at kalde det Avancerede kamera med udskifteligt objektiv (A-CIL). Disse lette A-CIL Nikon 1-kameraer er bygget til at bringe utrolige niveauer af hastighed, enkelthed og glæde til den måde, som du indfanger din verden på, og de tilbyder en helt ny fotograferingsoplevelse.

Det tænkende kamera - Nikon 1 V1
Det intelligente Nikon 1 V1 er designet til at tage din fotografering skridtet videre. Udstyret med en elektronisk højopløsningssøger og en multitilbehørsport lader det dig jagte det magiske øjeblik og indfange det uventede, ligegyldigt hvor du befinder dig. Den lyse 1.440.000 punkters elektroniske søger leverer en klar, stabil visning og 100 % billeddækning. Kameraet kan prale af et robust hus med magnesiumbelægning på top- og frontpanelet og en multitilbehørsport, der giver dig friheden til at udvide dit system yderligere med Nikon 1-seriens ekstratilbehør.

Nikon 1 V1 fås i sort eller højglanshvid og har en pris på 6.995 kr.

Altid et klik foran — Nikon 1 J1
Det hurtigtænkende Nikon 1 J1 er et kamera, der kan holde trit med et travlt liv, der er fyldt med værdifulde muligheder for at optage ens kære i det, de foretager sig. Dette fuldautomatiske Nikon 1, der er udstyret med alt det, du har behov for til at indfange livet, mens det leves, er minimalistisk kameradesign, når det er bedst. Dets meget lille hus kan fås i flere farver med kompakte 1 NIKKOR-objektiver, der matcher, og det er udstyret med en indbygget flash, der tilbyder ekstra lys, når du har behov for det. Det er så enkelt at bruge, at du kun skal bestemme dig for, hvad du gerne vil fotografere.

Nikon 1 J1 fås i fem flotte farver: sort, højglanshvid, sølv, højglansrød og hot pink med tilbehør der matcher og en pris på 4.895 kr.

CMOS-billedsensor i CX-format med verdens hurtigste autofokussystem
Den helt nye CMOS-billedsensor i Nikon 1 CX-format er designet til Nikon 1-kameraer og 1-bajonetten og til Nikons eksisterede DX- og FX-formatsensorer (anvendt på Nikon D-SLR'er). Nikon 1, der tilbyder den perfekte balance mellem systemstørrelse, hastighed, lysfølsomhed, opløsning og dybdeskarphed, demonstrerer enestående farvegengivelse med 100-6400 (udvidet) ISO, lav støj, RAW-fotografering og en opløsning på 10,1 megapixel, der hele tiden kan levere enestående stillbilleder og videoer.

Denne sensor, der er udstyret med et revolutionerende superhurtigt AF-billedsystem, der har flest fo-
kuspunkter i verden, holder dit motiv i fokus i enhver situation. Hvis du fotograferer skinnende eller bevægelige motiver, skifter kameraet over til fasedetekteret AF-system med 73 punkter. Hvis dit motiv er stillestående eller dårligt belyst, vil kameraet anvende 135-punkters kontrastbaseret AF-system. Ligegyldigt hvilket system kameraet vælger, så giver den hurtige foto-til-foto-behandlingstid dig frihed til at fotografere situationer, når de opstår, og derudover er fasedetekteret AF tilgængelig ved videooptagelser, så du altid kan fokusere skarpt på action-scener.

Kraften bag 1: EXPEED 3
EXPEED 3 er en superhurtig billedprocessor, der er skabt til at levere ikke tidligere sete niveauer af ha-stighed og ydelse. For at være lige så hurtig som et Nikon 1-kamera er, skal du have en motor, der kan håndtere hastighed, og denne nyudviklede processor er udstyret med to kraftige motorer, der kan bearbejde billeder med utrolige 600 megapixels pr. sekund.
EXPEED 3 er helt igennem i stand til at håndtere ydelsen, uden at det påvirker kvaliteten, og den tilbyder fantastisk støjreduktion, så du kan nyde klare, fint detaljerede billeder. EXPEED 3 aktiverer kameraets banebrydende optageindstillinger og er grunden til, at du kan tage et billede i fuld opløsning, mens du optager en video, eller at du kan tage stillbilleder i fuld opløsning med op til 60 billeder pr. sekund.

En ny tradition: 1-bajonet og 1 NIKKOR-objektiv
Da Nikons teknikere skabte Nikon 1, fokuserede de ikke kun på det nye. Da det drejede sig om den nye 1-bajonet, trak de faktisk på mere end 50 års erfaring: sidste gang Nikon designede en helt ny bajonet, var F-bajonetten i 1959. 1-bajonetten er det, der gør dig i stand til at bruge Nikon 1-systemets serie af udskiftelige 1 NIKKOR-objektiver. Bajonetten, der er skabt til at sikre, at hvert objektiv kommunikerer perfekt med kameraet, er en nøglefaktor i Nikon 1-kameraernes evne til at kunne levere kompromisløse stillbilleder og videooptagelser.
Serien af 1 NIKKOR-objektiver dækker praktisk talt alle typer scenarier, og de er alle optimerede til videooptagelse og er kompakte i designet:

Den ekstremt kompakte og lette 1 NIKKOR VR 10-30 mm er et 3x zoomobjektiv med vidvinkel. Et
brillant objektiv til hverdagens scenarier og med billedstabilisering til rolige stillbilleder og videoer
samt en objektivmekanisme, der giver enestående lethed.

1 NIKKOR VR 30-110 mm er et i sandhed let telezoomobjektiv, der nemt får dig tæt på fjerne
motiver. Indbygget billedstabilisering sikrer rolige stillbilleder og videoer, og du kan trække objek-
tivet tilbage, når det ikke bruges.

Det supertynde 1 NIKKOR 10 mm objektiv er et hurtigt vidvinkelobjektiv, der passer fint i enhver
taske, så du kan tage skarpe billeder på farten.

1 NIKKOR VR 10-100 mm PD-ZOOM er til alle, der elsker at optage videoer. Det er udstyret med
en motordrevet zoom-kontakt, der justerer hastigheden, og det optager dermed videoer i fanta-
stisk kvalitet.

Og alt dette er kun begyndelsen. Nikon ved, at de bedste objektiver giver de bedste billeder, og der udvikles allerede nye 1 NIKKOR-objektiver.

Udvid dit system — Forbliv kompakt: Nikon 1-systemtilbehør
Nikon 1-seriens ekstratilbehør til systemet hjælper dig med at få det bedste ud af din fotografering uden at din bagage bliver tungere.
Den lillebitte SB-N5 Speedlight-flash er en bekvem metode til at kontrollere lysets retning og kvalitet, eller til at være kreativ med fotograferingen ved at lade "flashen" bøje af på loftet eller væggene. Enheden, der er kompatibel med Nikon 1 V1, kan roteres vandret og lodret, og et indfangningslys (LED) på forsiden af enheden leverer ekstra lys, når du bruger Snapshot med video eller Smart fotovælger i mørket.

Den ekstremt kompakte GP-N100 GPS-enhed er den nemme metode til at mærke billeder, når du er på farten. Enheden, der er kompatibel med Nikon 1 V1, tilsluttes direkte til kameraets multitilbehørsport og optager automatisk længdegrad, breddegrad, højde over havets overflade og tidspunkt som ‘geotags’ i billeddataene (EXIF).

F-bajonetadapteren lader alle bruge ethvert NIKKOR D-SLR-objektiv med et Nikon 1-kamera. Da den er kompatibel med både Nikon 1 V1 og Nikon 1 J1, tilbyder den ubegrænsede muligheder for at matche et objektiv med fotograferingssituationen, og alle AF-S og AF-I NIKKOR-objektiver er kompatible med Nikon 1-autofokussystemet.

Men den komplette serie af Nikon 1-tilbehør stopper ikke her. Du kan få en hel serie af Nikon 1 vare-
mærkede kamera- og objektivtasker og remme, samt objektivdæksler og kameragreb, som bidrager til mere komfortabel fotografering, og lader dig beskytte dit udstyr. Du kan bruge Nikons eksterne stereomikrofon, ME-1, med Nikon 1 V1. Og begge Nikon 1-kameraer leveres med Nikons nye Short MovieCreator-software, der automatisk skaber korte videoer ud fra stillbilleder, videooptagelser og musik samt ud fra dine egne Snapshots med video.

Priser og tilgængelighed:
  • 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 - vejl. 1.595 kr
  • 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.5-5.6 PD-ZOOM - vejl. 6.195 kr.
  • 1 NIKKOR 10mm f/2.8 - vejl. 2.095 kr. - vejl. 2.095 kr.
  • 1 NIKKOR VR 30-110mm f/3.8-5.6 - vejl. 2.095 kr.
  • SB-N5 - vejl. 1.095 kr.
Salgsstart: 20. oktober 2011
 
Jeg optager forhåndsordre. Snarest vil du også kunne placere ordre på http://nikonphotoexpert.com.
 
Share |
0