Nikon D-dag blev til Nikon C-dag

Så har jeg fået fordøjet indtrykkene fra dagens Nikon pressekonference, der blev afholdt på den hyggelige lille båd restaurant VIVA på Langebrogade Kaj.

Der blev ikke lanceret nye Nikon spejlreflekskameraer (D400, D800 og D4) og det nye "rangefinder" kamera med kodenavnet "Evil", blev heller ikke omtalt. Ikke engang et nyt objektiv blev det til. Alle nyheder kom udelukkende fra Coolpix fronten.
Så selv om jeg umiddelbart var skuffet, så synes jeg faktisk at Coolpix nyhederne var ret banebrydende og interessante. Coolpix kameraerne er meget vigtige for Nikon, idet mange nye kunder hverves med et bredt sortiment, hvilket er med til at skabe kunder til de dyrere og mere avancerede spejlreflekskameraer, hvortil der også kan købes et stort udvalg af tilbehør.

Ok - lad os se på de nye Coolpix kameraer.

Coolpix AW100

Her har vi et vand-, stød- og frostsikker Coolpix kamera, der er skabt til at indfange aktion på land og til vands. Der er indbygget GPS, kompas og verdenskort så det er muligt både at finde vej og geotagge dine billeder.

AW100 er vandtæt ned til 10 meter, stødsikkert ved et fald fra 1.5 meter og frostsikker ned til -10 grader.

En meget smart og praktisk funktion er, at du kan skifte indstillinger ved at vippe kameraet og/eller trykke på en stor "Action" knap på siden af kameraet - praktisk når du har handsker på.

Billedkvaliteten skulle være i top da AW100 er udstyret med en bagbelyst 16 MP CMOS-sensor, der er særlig velegnet til at tage foto under svære lysforhold som f.eks under vandet.

Selvfølgelig kan AW100 optage video i fuld HD (1080p) og zoom samt AF virker under optagelse.

Objektivet byder på optisk zoom (28-135mm) f/3.9-4.8, VR og to ED-elementer. Skærmen på bagsiden er på 3" og har en opløsning på 460.000 pixels.

Desuden er det muligt at tilkøbe eksterne filtre som via en filteradapter (UR-23) giver dig mulighed for at tilføje en filtereffekt under fotograferingen. AW100 kan leveres i farverne sort, orange og camouflage.
  

Coolpix P7100

Her har vi en markant opdatering af P7000, som jeg tidligere har testet. Coolpix P7100 er et professionelt kompakt kamera, der giver relativ stor kreativ kontrol, hvilket gør det til et attraktiv kamera for os der i forvejen ejer et stort spejlreflekskamera og gerne vil have et let og kompakt kamera at tage med på rejsen, men også vil have mulighed for fotografere i RAW og styre mange funktioner i forbindelse med opsætning og fotografering.


CCD sensoren er fortsat på "kun" 10,1 MP, men som min test af P7000 viste, så er billedkvaliteten helt i top og Nikon påstår, at støjkontrollen er blevet meget bedre i P7100 (op til ISO 3200/6400)! Det indbyggede objektiv skulle også have gennemgået et mærkbar kvalitetsløft, og skulle tegne meget skarpt i hele zoom-området. Det glæder jeg mig til at teste.

Det indbyggede objektiv byder på 7.1x optisk zoom (28-200mm) f/2.8-5.6 med en seksbladet irisblænder, 11 elementer i 9 grupper (2 ED glaselementer og 4 asfæriske linser).

P7100 er udstyret med en LCD vippeskærm på 3" og med en opløsning på 921.000 pixels, Clear Color Display, antireflekterende belægning og lysstyrkejustering.

Der kan skydes video - men kun i HD 720p (24 bps). Årsagen til at P7100 ikke er udstyret med fuld HD video (1080p) skyldes i følge Nikon, at fokus har været at øge kvaliteten af stilfotografering og dermed har Nikon været nødt til at indgå nogle kompromisser i designet.

Den optiske søger skulle ligeledes være forbedret - hvilket også var et at de store kritikpunkter hos forgængeren P7000.

Sidst - men ikke mindst - så er der tilføjet en funktionsdrejeknap på fronten af kameraet samt to programmerbare Fn-knapper.

I tillæg til ovenstående to spændende Nikon Coolpix kameraer, så lancerede Nikon yderligere 6 Coolpix kameraer. Jeg vil ikke skrive så meget om disse her, men nøjes med at vise et foto samt henvise til den officielle hjemmeside.

Nikon Coolpix S6200


Nikon Coolpix S1200pj


Nikon Coolpix S100


Nikon Coolpix S8200


Nikon Coolpix S6150


Nikon Coolpix S4150
Share |
0