Nikon "EVIL" tager form

"EVIL" er kodenavnet på Nikons længe ventet spejlløse rangefinder kamera. Dette kamera er rettet mod den målgruppe, der går efter et kompakt design med mulighed for at skifte objektiv samt en sensor med bedre specifikationer end de sensorer der anvendes i CoolPix kameaer.

Her er en skitse af Nikon "EVIL# i forbindelse med en patentansøgning.

For et par dage siden blev et foto af objektivfatningen til Nikon "EVIL" lagt ud på XITEK - et japansk forum. Dette foto stemmer overens med ovenstående skitse og det fremgår desuden, at det ikke er den normal F-bajonetfatning der anvendes.Det betyder, at man ikke direkte kan anvende Nikkor SLR objektiver (måske med et interface), men at der lanceres en ny serie Nikkor objektiver med egen objektivfatning. Der er muligvis gode tekniske og designmæssige årsager til dette, men det er sikkert også en forudsætning for at skabe en bedre indtjening på denne nye kamera familie fra Nikon.

På fotoet kan vi også se sensoren men ikke størrelsen. Ved at studere størrelsen på skruerne gættes der på, at sensoren har en størrelse der giver en beskæringsfaktor på x2.7 eller x2.8 (DX-kameraer har en beskæringsfaktor på x1.5).

Share |
0