Nikon lancerer nyt 50mm objektiv

Nikon har netop lanceret et nyt standard 50mm objektiv med en blændeåbning på f/1.8. Den fulde produktbetegnelse bliver: AF-S Nikkor 50mm f/1.8 G

Dermed har Nikon introduceret et billigere alternativ til AF-S Nikkor 50mm f/1.4 G objektivet. 

Forskellen mellem f/1.8 og f/1.4 lyder ikke af meget, men det er meget, når der i fotograferes i lyssvage forhold. Et blændetrin svarer til, at vi enten fordobler lysindtaget eller halverer det - afhængig af om vi blænder op eller ned. Den normale f-skala går således:

f/1.4 - 2.0 - 2.8 - 4 - 5.6 - 8 - 11 - 16 - 22

Så et fuldt blænde trin er fra f/1.4 til f/2.0. Det nye objektiv fra Nikon er f/1.8, så vi taler om "næsten" et fuldt blændetrin i forskel.
Dog skal vi huske på, at f/1.8 er mere lysstærk end de standard kit-zoom objektiver som f.eks. D3100, D5100 og D7000 leveres med, der starter på f/3.5 ved 18mm op til f/5.6 ved 55mm. Og der er STOR forskel på f/1.8 og f/5.6!
Så der er god grund til at investere i et 50mm f/1.8 objektiv, idet du derved opnår større fotografisk fleksibilitet ved at kunne fotografere i lyssvage forhold uden brug af flash og ved at anvende en stor blænde åbning (lav f-værdi) til at skabe en sløret baggrund med flot bokeh-effekt under normale lysforhold. Fotograferer du ofte under lyssvage forhold, så vil jeg købe 50mm f/1.4 G.

Thomas Lorenzen, Advanced Product Specialist hos Nikon Danmark udtaler: "Dette 50 mm er et ideelt ekstraobjektiv. Det giver nysgerrige tilhængere af digitale spejlreflekskameraer en fantastisk chance for at vove sig ud over objektivkittet og udforske de kreative muligheder, som hurtig blændeåbning kan tilbyde, f.eks. tilpasning af slørede baggrunde i portrætbilleder og bekvem optagelse ved svagt lys."

Det helt nye optiske design omfatter syv elementer i seks grupper, herunder ét asfærisk element, så du opnår fremragende billedkvalitet. Den særlige Silent Wave Motor (SWM) sikrer diskret, men nøjagtig autofokus. Det er kompatibelt med digitale spejlreflekskameraer i Nikon FX-format og har en 75 mm (ækvivalent) brændvidde, når det bruges med digitale spejlreflekskameraer i Nikon DX-format.

Vægten er 185 gram og en objektivet har en fatning i metal, der gør det mere vejrbestandigt end billigere objektiver med en objektivfatning i plastik. 

Jeg ejer selv et AF 50mm f/1.4D (ældre model) og det er et af mine skarpeste og mest anvendte objektiver.

Objektivet leveres med en modlysblænde HB-47 og blødt etui CL-1013.
Share |
0