Bliver nye modeller fra Nikon forsinket?

Den ulykkelige situationen i Japan er en faktor i forhold til lancering af nye modeller, som jeg har svært ved at bedømme. Men det er sandsynligt, at den vil medføre forsinkelse, idet visse kritiske kamerakomponenter kun produceres i Japan.
Jeg har læst, at Nikon overvejer at flytte produktion fra Japan til Malaysia - så må vi blot håbe, at de har indkøbt komponenterne i tide.
Den næste model fra Nikon bliver D5100 og det nye spejlløse kamera. Jeg vil tro, at lanceringen af disse ikke er berørt (planlagt til marts/april).
Der har senest været prisstigninger på D700 og D300s, hvilket kun kan betyde, at lanceringen af D800 og D400 er udsat! Men hvor lang tid er der ingen der tør gætte på. Vi havde regnet med en lancering af D400 / D800 i august/september, så det er sandsynligt, at en forsinkelse vil betyde, at lanceringen først sker i starten af 2012. Dog er Nikon hovedfabrik ikke specielt berørt af jordskælvet, så hvis der kan skaffes komponenter, så er det muligt, at produktionen starter hurtigt op igen.

Share |
0