Det idieelle objektiv til rejser

Lige i øjeblikket arbejder jeg meget i LR3 med at gennemgå alle mine fotos og kategorisere disse samt udføre ca. 90% af den nødvendige fotoredigering.
I den proces er det blevet tydeligt for mig, hvor meget jeg har anvendt mit Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S VR DX objektiv - og ofte i forbindelse med rejser, hvor det er vigtigt ikke at slæbe rundt på flere objektiver. Nu ejer jeg et Nikon D300 kamera, så dette objektiv er særdeles velegnet til at dække de fleste situationer på en rejse. Der er vidvinkel og tilpas kraftig zoom, en relativ god lysstyrke og billedstabilisering (VR). Det faktiske zoomområde er 27-300mm, idet vi skal multiplicere med crop faktoren på 1.5 for DX-kameraer, for at finde det "sande" zoomområde, svarende til det vi har i de digitale full-frame sensor udgaver (det analoge negativ format på 24-35 mm)).

Ejerne af et Nikon full-frame kamera (D700, D3, D3S og D3X) har ikke haft et tilsvarende objektiv til rådighed og har derfor været tvunget til at tage deres back-up kamera (D200, D300) i brug, når de skulle på en længere rejse, hvor det var afgørende at pakke let og kompakt.

Nu har Nikon lanceret et zoom objektiv til full-frame kameraerne - Nikkor 28-300mm f/3.5-5.6G ED AF-S VR FX - der har samme zoom-område og lysstyrke som objektivet til DX-kameraer.

Prisen svinger mellem 6.000 - 7.000 kroner inkl. moms. På hjemmesiden for ePhotoZine er der en test af dette objektiv med testfotos og diverse ydelsesdiagrammer.

Share |
0