Spørgsmål & Svar: Hvornår kommer der nye Nikon kameraer

Dette er jo meget svært at svare på men mange læsere er meget interesseret i dette (og det er jeg også). Hvornår skal man opgradere kunne være et andet spørgsmål. Jeg vil mene, at der grundlæggende er tre afgørende situationer, hvor man skal overveje opgradering til et nyt kamera:

  1. Dit nuværende kamera er ældrer end 5 år. Så er der typisk kommer 2 nye generationer siden du købte og det er meget lang tid i kamerateknologi.
  2. Du har udviklet din kunnen - typisk på et Nikon D40, D50, D60, D70, D80 eller D90 og er nu klar til at skifte til et mere avanceret spejlreflekskamera - f.eks. D300, D700 eller D3.
  3. Du har stigende krav til billedkvaliteten, savner en større søger for at få et visuelt større område at komponere dit foto i og dermed også et større motivområde med på samme foto og du ønsker at brændvidden (f.eks. 50mm) også er 50mm og ikke 75mm som en APS-C-billedsensor (DX hos Nikon) med en beskræringsfaktor på 1.5x medfører. Du er klar til at opgradere til "full frame" billedsensor (FX hos Nikon - dvs. D700 og D3).
Her er spørgsmålet:
"Hej Lars,
Har du en bedre fornemmelse end Nikon Rumors på hvorvidt der er en afløsere til D300s på vej i nærmeste fremtid? Det bliver nok mit næste skridt."
Her er mit svar:

Jeg tror bestemt vi ser en opgradering til D300/D300s i år – med leverance lige op til jul eller i det nye år.


Navnet bliver helt sikkert D400 og den vil byde på en højere opløsning på 16 mio pixels og ægte HD video samt en del andre småforbedringer.

Desuden kommer der en afløser til D700 – skal vi gætte på, at den kommer til at hedde D800, hvor der ligeledes tilbydes en FX-format billedsensor i 16 mio pixels.

Jeg er i tvivl om hvilket af disse jeg skal skifte til, men det bliver nok D800, da jeg gerne vil over på FX-formatet.
 
Share
0