Nikon lancerer D3S – det ultimative kamera til professionelle nyheds-, sports- og dyrefotografer


D3S flytter grænserne for hurtig ekstremfotografering.

Nikons nye D3X giver professionelle fotografer fuld kontrol over det uforudsigelige og udvider mulighederne for actionfotografer verden over. D3S, der er bygget på det populære Nikon D3, tager fotografering i svagt lys til helt nye højder og sætter gang i helt nye kreative muligheder for multimedie-videooptagelse.

“D3S sætter helt nye standarder for fotografering i meget svagt lys og gør det muligt for fotograferne at få kontrol over det omgivende lys. Professionelle fotografer fra hele verden har bidraget til at gøre det gode endnu bedre,"
siger Thomas Lorenzen, product specialist hos Nikon i Danmark.

Fotografering uden flash
D3S er udstyret med en billedsensor med 12,1 effektive megapixels i helt nyt design. Den store pixelstørrelse og den optimerede indvendige struktur betyder, at D3S kan optage billeder under lysforhold, der tidligere blev betragtet som helt umulige. ISO-området på 200-12.800 med syv trin gør det muligt at optage billeder og videoer i meget svagt omgivende lys med minimal behandling for at sikre skarpheden og detaljerigdommen, hvilket er afgørende for moderne nyheds- og sportsfotografer.

Et andet bevis på, hvor velegnet D3S er til fotografering i svagt lys, er, at det er det første kamera, der har ikke mindre end tre ekstra trin til forøgelse af ISO-niveauet, helt op til Hi-3 (ISO-ækvivalent på 102.400).

HD-videoer i FX-format
D3S er klar til den stadig stigende interesse i videooptagelse med digitale spejlreflekskameraer. Samtidig udnytter kameraet også de kreative muligheder for dybdeskarphed, som den store sensor i FX-format giver. Fordelene ved NIKKOR-objektiver med stor blændeåbning og objektiverne, der foretrækkes af verdens førende fotografer er andre fordele ved D3S. Nikon har sat produktivitet i højsædet og gjort brugen af funktionen D-video i D3S nem og intuitiv.

Videoer optages med 720p/24 bps i Motion JPEG-format med indgangsstik til stereolyd. Filformatet medfører en enestående indstilling, der gør det muligt at gemme udvalgte billeder, så brugeren frit kan optage videoer og være sikker på, at det også er muligt at klippe et stillbillede af et afgørende øjeblik.

Stillbilleder og videoer på stedet
Francois Marit, Photo Technical Manager hos det globale nyhedsbureau Agence France Presse, udtalte:
“Siden vi begyndte at bruge Nikon D3, har vi også udforsket videooptagelse for at finde ud af, hvordan det helt præcist kan være til gavn for os. Nu giver D3S os lige det, vi har brug for: Mulighed for at optage billeder og videoer med samme professionelle udstyr. Det betyder, at vi kan sende hele pakker af stillbilleder og videoklip fra de tusindvis af nyheds- og sportsbegivenheder, vi dækker hver uge, og det giver os virkelig en fordel både med hensyn til onlineformater og trykte formater."


Bill Frakes, der er en af de første professionelle fotografer, som har prøvet D3S, siger:
“Jeg træffer karrierebeslutninger i løbet af millisekunder, og jeg vil have den bedst mulige kvalitet, hver gang jeg trykker på knappen. Jeg har brug for et kamera, der reagerer præcist, hurtigt og vedvarende. Det gør D3S og mere til, og det giver mig en utrolig frihed."


Berømt autofokus indstillet til videooptagelse
Nikons berømte 51-punkts Multi-CAM3500 AF-system, der kan konfigureres helt ned til den mindste detalje, men alligevel er utroligt nemt at bruge, giver brugerne et brancheførende system til tracking af motiver i hurtig bevægelse. Derudover er det kontrastbaserede AF-system i D3S indstillet således, at autofokus understøttes under videooptagelse og Live View.

Rensning af billedsensoren
Efter omfattende feedback fra professionelle fotografer er D3S blevet udstyret med en ny funktion til rensning af billedsensoren. Denne funktion genererer vibrationer ved fire forskellige frekvenser for at reducere påvirkningen fra ophobet støv på billedsensorens optiske lavpasfilter. Funktionen er blevet implementeret uden forringelse af den søgerdækning på 100 pct., der forventes af et førende professionelt kamera.

Total fleksibilitet
D3S er nu udstyret med ikke mindre end tre forskellige beskæringsindstillinger, som alle vises automatisk i søgeren. Fotografen kan nu vælge mellem 5:4 (30x20); 1,2x (30x20) og DX (24x16). Den nye beskæringsindstilling er beregnet som en praktisk kombination af objektivforstørrelse og mindre filstørrelse.

Mulighed for diskretion
D3S har en ny funktion til lav lukkerlyd, der giver fotografen mulighed for at dæmpe den lyd, der opstår, når spejlet sænkes. Funktionen er meget nyttig ved optagelse af dyrebilleder og i andre situationer, hvor lukkerlyden risikerer at forstyrre motivet. Denne nyskabelse viser atter engang, hvordan Nikon tager feedback fra fotografer, der bruger vores kameraer, til efterretning.

Forbedret Aktiv D-Lighting
D3S er nu udstyret med ikke mindre end fem indstillinger for Aktiv D-Lighting, der bruges til optagelse af motiver med stor kontrast eller high key-motiver. Sammen med en ny Auto-indstilling har brugerne nu fire niveauer, der kan indstilles manuelt: Ekstra høj, Høj, Normal og Lav.

Indbygget efterbehandling
En anden hjælp til højere produktivitet i D3S er de nye indstillinger for RAW-behandling i retoucheringsmenuen. Der kan anvendes følgende billedindstillinger til RAW-filer (NEF) i kameraet lige på stedet: JPEG-komprimering, Størrelse, Hvidbalance, Eksponeringskompensation, Picture Control, Støjreduktion, Farverum og Vignetteringskontrol. Disse indstillinger betyder hurtigere efterbehandlingen for den travle fotograf på farten, da der ikke er så stort behov for en pc og efterbehandlingssoftware som Capture NX2 til dette arbejde.

D3S flytter grænserne for fotograferne ved at give dem endnu større kontrol over uforudsigelige motiver under vanskelige lysforhold. Kamerasensoren er så følsom, at den kan indfange motiver, der praktisk talt er usynlige med det blotte øje. Derudover leverer den billeder, der har utroligt lidt støj, og som er klar til udskrivning og trykning. Den vejrbestandige magnesiumkonstruktion er bygget til at kunne klare både meget høje og lave temperaturer og en høj luftfugtighed, så brugeren kan udføre sine opgaver hurtigere og mere effektivt.

D3S er tilgængelig i Danmark 27. november og vil kunne købes til en vejledende udsalgspris på 41.995 for huset.

0