Kom helt tæt på med Nikons AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR


Nikon lancerer nu AF-S DX MICRO NIKKOR 85MM F/3.5G ED VR, der er et nyt kompakt og let makroobjektiv i DX-format med førsteklasses optik. Objektivet er udstyret med Nikons system til vibrationsreduktion (VR II) og har et gengivelsesforhold på 1:1, hvilket gør det til det perfekte valg, når du vil udforske makrofotograferingens verden.

“Objektiver som dette giver virkelig mange flere kreative muligheder, der ligger helt uden for standardobjektivernes rækkevidde. AF-S DX MICRO NIKKOR 85MM F/3.5G ED VR er kompakt og let, så det giver en god balance ved brug sammen med digitale spejlreflekskameraer som for eksempel D90 og D5000,”

siger Thomas Lorenzen, product specialist hos Nikon i Danmark.

Kom helt tæt på uden at miste balancen
AF-S DX MICRO NIKKOR 85MM F/3.5G ED VR er ideelt til nybegyndere inden for makrofotografering, og takket være et gengivelsesforhold på 1:1 kan fotograferne tage naturtro nærbilleder af indviklede teksturer og detaljer helt ned til den fine tekstur på blomsterblade og insektvinger. Derudover sørger VR II-systemet både for et stabilt søgerbillede til billedkomposition og skarpere billeder ved lange lukkertider og optagelse af videoklip.

Nikon DX-formatet sørger for en kompakt og let formfaktor, der giver en god balance med Nikons serie af digitale spejlreflekskameraer. Med en billedvinkel, som svarer til en brændvidde på 127,5 mm i FX/35 mm-format er ideelt til portrætter og ligefremme billeder.

Nikons berømte ED-glas giver skarpe højkontrast-billeder, der gengives med flot baggrundssløring takket være blændeåbningen med ni afrundede blænderblade. SWM sikrer glidende og diskret autofokus, og det ikke-rotererende element foran gør det muligt at bruge flashtilbehør, der monteres på objektivet, som for eksempel SB-R1C1 Macro Lighting-kittet.

Specifikationer

Brændvidde: 85 mm
Maks./min. blændeåbningMaks.: F/3.5 Min.: F/32
Objektivkonstruktion: 14 elementer/10 grupper (et ED-glaselement)
Billedvinke: l18°50′
Antal blænderblade: 9 (afrundede)
Nærgrænse: 0,286 m
Filter-/gevindstørrelse: 52 mm (ikke-roterende)
Diameter x længde: Cirka 73 x 98,5 mm
Vægt: Cirka 355 g

AF-S DX MICRO NIKKOR 85MM F/3.5G ED VR kommer i handlen fra 4. december til en vejledende udsalgspris på 4.395,-.

0