Nikon lancerer AF-S DX NIKKOR 18-200MM F/3.5-5.6G ED VR II


Ny udgave af NIKKOR VR-objektiv med superzoom til kameraer i DX-format.


Nikon har netop lanceret efterfølgeren til det meget populære 18-200mm VR zoom objektiv, som jeg også sselv ejer og er meget tilfreds med.
Bag det lange produktnavn - AF-S DX NIKKOR 18-200MM F/3.5-5.6G ED VR II finder vi et objektiv med 11,1x vibrationsreduktion og "superzoom". Det nye objektiv har en række bedre funktioner og en bedre billedkvalitet, bl.a. en helt ny zoom-mekanisme, som hjælper med at forhindre det, der sommetider kaldes "zoom-vandring", hvor objektivet bevæger sig under sin egen vægt, når det tiltes. Det nye objektiv er endvidere designet med en ny zoomlås, der gør, at objektivet også er kompakt under transport.

Objektivet har en forbedret version af Nikons Super Integrated Coating, som er en flerlagsbelægning på linseelementet, der hjælper med at reducere ghosting og slørdannelse. Resultatet er en højere billedkvalitet og bedre kontrast.

Objektivet er udstyret med Nikons vibrationsreduktion (VR II), så brugerne kan optage med lukkertider, der er op til fire blændetrin længere (iflg. Nikon), end det ellers ville være muligt. Det optiske VR-system stabiliserer søgerbilledet, så det er nemmere at opnå et mere nøjagtigt autofokus og nemmere at komponere billederne, hvilket gør det ideelt til optagelse i svagt lys uden brug af stativ.

Objektivet kommer i handlen 4. september med en vejledende udsalgspris på 6.995 kr.

Links til test og anmeldelse af AF-S DX NIKKOR 18-200MM:
Nikon Danmark's hjemmeside

0