DTownTVDTownTV er et ugentlig web TV udsendelse produceret af Scott Kelby og Matt Kloskowski med fokus på anvendelse af Nikon digital spejlreflekskameraer (DSLR).
Jeg kan varmt anbefale at se disse udsendelser. I episode 2 viste de hvordan kan indstiller multifunktionsknappen bag på kameraet, så man med kun et tryk på denne zoomer ind på det foto der vises på skærmen, for at se om dette er skarpt. Dette er en meget nyttig funktion når man er ude og skyde mange foto og hurtigt skal se om fotoet er skarpt.
I episode 2 viser de også hvordan man indstiller sit kamera til at optage et HDR-foto komponeret af 5 billeder med forskellige eksponering, sætter dem sammen i Photomatrix og tilslut efterbehandler fotoet i Capture NX.
Sidst i showet taler de om hvornår man skal IKKE skal anvende VR-funktionen (vibrationsdæmpning) på objektiver med VR (f.eks. det meget populære 18-200mm zoom objektiv). Jeg blev glad for tippet om, at man skal slå VR fra når man har gode lysforhold og hurtige lukketider (over 1/500)og f.eks. skyder sportsmotiver. I disse situationer vil anvendelse af VR betyde at kameraet bliver langsommere. Står man selv på noget der bevæger sig - f.eks. en færge eller siider man i en bil, så skal man slå VR til men også ændre tilstand fra "Normal" til "Active".
Scott Kelby er også kendt som en af de største eksperter på Photoshop CS-programmerne. Du kan læse mere om dette på hans hjemmeside KelbyTraining.com.

0