AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G


Hovedparten af DSLR kameraer fra Nikon anvender en "reduceret" billedsensor størrelse st i forhold til det originale analoge nagativ. Disse bærer betegnelsen "DX". Reduceringsfaktoren er 1.5. Det vil sige, at når et 50mm objektiv monteres på et DX-kamera, så bevirker den reducerede billedsensor størrelse, at der egentlig er tale om 75mm.
Nu imødekommer Nikon alle DX-ejere ved at lancere et objektiv på 35mm, hvilket monteret på et DX-kamera, svarer til "ægte" 50mm. Det er også rimeligt lysstærk med en blændeåbning på f/1.8.
Nikon skriver indledningsvis i deres pressemeddelelse følgende "Nikon lancerer nu et helt nyt DX NIKKOR-objektiv med stor blændeåbning, nemlig AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G. Objektivet har en hurtig maksimal blændeåbning på F/1.8, som giver en klar søgeroplevelse og en smukt sløret baggrund med lille dybdeskarphed. Det er også udstyret med NIKKORs ultrakompakte Silent Wave Motor (SWM) af ringtypen, der sikrer lydløs og præcis fokusering selv i kameraer uden indbygget motor som for eksempel Nikon D40 og Nikon D60.".
Udsalgsprisen ligger på 1.895, hvilket jeg synes er en fornuftig pris. Det bliver spændende at se hvor skarpt dette nye objektiv er.

0