Nikon introducerer to Nikkor objektiver med perspektivkontrol


Nikon’s nye PC-E Micro NIKKOR 45mm f/2.8D ED og PC-E Micro NIKKOR 85mm f/2.8D objektiver er udstyret med en "tilt/shift" funktion hvormed det er muligt at ændre forholdet mellem den optiske akse i objktivet og billedplanet, hvormed det er muligt at kontrollere perspektivet.
Dette er specielt velegnet til arkitektiniske motiver og produkt motiver (reklamefotograf).
Da objektivet kan bevæges parallelt til billedplanet, er det muligt at få en høj bygning til at virke lige bred hele vejen op. Dette kender vi alle alt for godt. Vi står på fortovet og fotograferer en høj bygning. På fotoet bliver bygningen smallere jo længere op mod toppen man ser. Dette kan korrigeres med disse to nye objektiver. For landskabsfotografer er det muligt at opnå fuld fokus i hele billedplanet fra nær til fjern. Det er også muligt at udvælge et snævert fokusområde for at fremme dette visuelt. "Tilt/Shift" fukntion anvendes i den konkrete fotooptagelse til at justere perspektiv, vridning af motivet og fokusområdet. Tilt sker op til +8.5-grader og shift op til +11.5mm. Selve objektivet kan drejes fulde 90 grader.

Begge objektiver har indbygget en elektromagnetisk blænder "diaphragm" for automatisk blændekontrol når objektivet anvendes sammen med D3, D300 og D700, der alle er udstyret med en elektronisk kontrolleret blænde (aperture).
De er selvfølgelig også behandlet med Nikon's Nano Crystal hinde med ekstra lav brydningsindeks, der reducerer uønskede reflekser "ghosting" og ustadigt lys "flare".

PC-E Micro NIKKOR 45mm f/2.8D ED skulle være på markdet ultimo juli og PC-E Micro NIKKOR 85mm f/2.8D ultimo august. Priser er ikke oplys endnu (LK).

Læs en grundig test af disse objektiver hos Goecker


0