Nikon har opdateret sit macro objektiv


For ikke så lang tid siden blev Nikkor 105mm f/2.8 Micro opgraderet med intern fokusering, støjsvag AF-S motor, Nano Crystal Coat antirefleksbelægning og Nikon's anti vibrationssystem - Vibration Reduction (VR).
Nu har Nikon så opdateret et andet populært makro objektiv - Nikkor 60mm f/2.8 AF-S Micro. Opdateringen inkluderer de samme elementer som hos 105mm pånær VR. Jeg vil tro dette skyldes det kompakte design på 60mm, hvilket reducerer behovet for at stablisere for rystelser. Det kan jo også have noget med et ønsket prispunkt i forhold til 105mm at gøre.

For at et objektiv kan klassificeres som "micro / macro", så skal det være istand til at fange et objekt i forstørrelsesfaktoren 1:1, hvilket betyder, at det skal kunne fokusere tæt nok på så objektet ses i sin faktiske størrelse i søgeren og dermed på billedsensoren. På det resulterende foto vil objektet så dermed også være langt større end i det virkelige liv og dermed er makro motivet en realitet.

Makroobjektiver er ikke kun gode til at tage nærbilleder, men anvendes også ofte til hoved+skulder portrætter. I de gamle 35mm dage hed det, at området mellem 80-100mm ansås for at være perfekt til portrætfotografering. I DSLR-æraen skal man dog huske på beskæringsfaktoren (crop factor) på 1.5x (hos Nikon) og derfor bliver et 60mm objektiv til et 90mm objektiv og falder derfor indenfor dette gylden område for portrætfotografering.

Produktbeskrivelse hos Nikon Danmark


2