Capture NX - del af et foto workflow

Mange fotografer taler om et såkaldt "workflow". Det er processen fra billederne hentes fra kameraet til de er færdigbehandlet. Denne proces involverer ofte 2-3 programmer. Et workflow er særdeles relevant hvis du tager mange billeder og skal have dem behandlet hurtigt. Men også hvis du kun - som jeg - tager et par 100 billeder om måneden, så er et foto workflow en god idé.
Normalt startes der med at hente billederne fra kameraet. Ofte følger der noget programmel med kameraet, men der findes andre og ofte bedre programmer til dette.
Nikon har dog udviklet et par rigtig gode programmer til et foto workflow.
Jeg starter op med Nikon's ViewNX til at lave den første grove sortering og indeksering/sortering (også kaldet batching). Herefter anvender jeg Nikon's Capture NX til at behandle billederne og - om nødvendigt - give dem nye navne og tilføje anden relevant information (man kan batch navngive i ViewNX men desværre ikke tage denne information med over i Capture NX). Capture NX er et rimeligt avanceret program og 80% af billedbehandlingen kan foretages her. Skal der arbejdes yderligere på et foto og dette kræver mere avancerede værktøjer anvender jeg Adobe PhotoShop Elements 6.0 (professionelle fotograder og grafikere anvender PhotoShop CS).
Så mit workflow er: ViewNX -> Capture NX -> PSE.
0